Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurbanlık fiyatları da üç haneli zamlar eşliğinde açıklanmaya başladı. Deprem bölgesine yaptığı çadır ve konserve gıda satışıyla tepki çeken Kızılay, geçen yıl 2 bin 470 lira olarak açıkladığı kurban bedeline bu yıl yüzde 141 zam yaparak, 5 bin 950 liraya çıkardı. Söz konusu rakam, yurt içi kurban vekalet bedeli olarak geçiyor.
Bloomberg HT’de yer alan habere göre, Kızılay’ın döviz cinsi kurbanlık bedelleri de artıştan nasibini aldı. Geçen yıl 175 Dolar olan kurban bedeli bu yıl yüzde 69 artarak 295 dolara yükseldi. Euro bazında ise 2022 yılında 165 Euro olan kurbanlık bedeli bu yıl yüzde 67 artarak 275 euroya çıktı.
Mehmetçik Vakfı ise 2022’de 2 bin 350 TL olan kurban bağış bedelini yüzde 130 artırarak 5 bin 400 liraya çıkardı. Geçen yıl 150 Dolar olan kurbanlık bedeli bu yıl yüzde 83 artarak 275 Dolar oldu. Euro bazında ise geçen yıla göre yüzde 72 artarak 145 eurodan 250 euroya yükseldi.
Öte yandan TÜİK verilerine göre, Nisan itibariyle kuzu eti son 1 yılda yüzde 101 zamlanırken, dana eti yüzde 109 yükseldi.
Tele1
Flaş iddia! Erdoğan'ın ömür boyu iktidarda kalma planını açıkladı 'Erdoğan bugünkü adımlarıyla 2023’e değil 2028’e de adaylığın altyapısını oluşturuyor'37 izlenme
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz 'Kara gün dostu' TMO'nun adrese teslim ihalelerini bir bir anlattı: "Yapılan ihalelerin tamamına yakını adrese teslim isimlere gitti!"19 izlenme
Çocuklara Mavi Işık Tehlikesi! Yaşlanmayı Hızlandırıyor!23 izlenme
RTÜK’te hemşericilik dönemi!233 izlenme
Kanada'dan iltica adımı: CHP'ye üye olmak yetiyor iddiası7 izlenme
Sedat Peker'den, Esenyurt'ta yeni "çökme" ifşaları!106 izlenme
Gelen gideni aratıyor dedirten hutbe6 izlenme
Muharrem İnce'den bomba 'Erdoğan ve Zarrab' açıklaması1232 izlenme
37 bin hanenin kapısı tek tek çalındı, cevaplar acı gerçeği ortaya çıkardı
Binali Yıldırım Çankaya Köşkü'nden taşınmış
Celal Şengör'ün videosu ortalığı karıştırdı! 'Öğrencime kızdım, eteğini kaldırıp kıçına tokat attım...'
İbretlik olay! Adana'da silahla arkadaşlarına şaka yapmak isteyen kişi yanlışlıkla kendisini vurdu