Ülkenin büyük bölümünü kontrol altına alan ve sadece başkent Kabil’in kuzeyinde yer alan Pencşir Vadisi’nde Afganistan Ulusal Direniş Cephesi ile mücadele eden Taliban, bu bölgenin kontrol altına alındığını açıkladı.
Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid bugün yaptığı açıklamada, Taliban’ın Afganistan’daki son direnişin olduğu Pençşir bölgesinin kontrolünü tamamen ele aldığını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda bölgedeki bayrağın değiştiği ve Taliban bayrağının asıldığı görülüyor.
Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflarda Taliban militanlarının Pencşir yerel yönetim binasının girişinde poz verdiği görülüyor.
Taliban tarafından yapılan açıklamada, “Bu zaferle birlikte ülkemiz savaş batağından tamamen kurtuldu” ifadesi kullanıldı.
Taliban sözcüsü, Pencşir’in ele geçirilmesi sırasında kimsenin yaralanmadığını söylerken, bugün içinde bölgeye internet ve elektrik verileceğini duyurdu.
AHMED MESUD: SAVAŞ ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ
Bölgedeki direnişçi grubun lideri Ahmed Mesud’dan konuyla ilgili bizzat bir açıklama gelmedi. Fakat Mesud’un liderlik ettiği Afganistan Ulusal Direniş Cephesi, Taliban’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Grubun sözcüsü Ali Maisam, BBC’ye açıklama yaptı. Maisam, “Bu doğru değil. Taliban Pencşir’i ele geçirmedi. Taliban iddialarını yalanlıyorum” dedi. Ayrıca Afganistan Ulusal Direniş Cephesi’nin sosyal medya hesabından, “AUDC güçleri büyün stratejik mevzilerini koruyor ve vadide savaşmaya devam ediyor. Afgan halkına, Taliban’a ve müttefiklerine karşı savaşın adalet ve özgürlük alınana kadar devam edeceğinin garantisini veriyoruz” açıklamasını yaptı.
Mesud, Taliban ile savaşmak yerine ve çatışmaların durdurulması koşuluyla barış müzakeresi yapılabileceğini açıklamıştı. Massoud, “Taliban‘ın ilerlemek için tek yolun görüşmeler olduğunu anlamasını istiyoruz. Savaş çıkmasını istemiyoruz” demişti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibanpencsiritamamenelegecirdi6633168/
AKP dönemi kuyruklarına bir yenisi eklendi: Yumurta tavuğu!28 izlenme
Bilal ve Sümeyye Erdoğan'ın cep yakan kafesi: Bir kutu kola 90 TL!46 izlenme
Zincir mağazaların içi yabancı dolu: Türkler alamayıp seyrediyor yabancılar satın alıyor30 izlenme
Dilan Polat hastane çıkışı konuştu: "Masumuz"23 izlenme
Afrin harekâtında yaralanan uzman çavuş: 200 metre gittik vurulduk!2118 izlenme
İş dünyasından maske adımı!108 izlenme
Milyonlarca kişi için erken emeklilik yolu açılıyor: O tarihten önce sigorta girişiniz varsa dikkat!28 izlenme
CHP'nin Üsküdar mitinginden ışıklı gösteri! "Yiğidim aslanım burada yatıyor"15 izlenme
Ev sahibinin evden çıkardığı 95 yaşındaki kadın sokakta kaldı
Depremi de ranta çevirmekten geri durmadılar: AKP'li belediyenin depremzedeler için iftar ihalesi yine AKP'li bir isme gitti
AKP’li Akbaşoğlu asgari ücret için tarih verdi
Üniversitede fişleme skandalı! Aşırı sol, Alevi, İslam ve AK Parti karşıtı…