Ülkenin büyük bölümünü kontrol altına alan ve sadece başkent Kabil’in kuzeyinde yer alan Pencşir Vadisi’nde Afganistan Ulusal Direniş Cephesi ile mücadele eden Taliban, bu bölgenin kontrol altına alındığını açıkladı.
Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid bugün yaptığı açıklamada, Taliban’ın Afganistan’daki son direnişin olduğu Pençşir bölgesinin kontrolünü tamamen ele aldığını duyurdu.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda bölgedeki bayrağın değiştiği ve Taliban bayrağının asıldığı görülüyor.
Sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflarda Taliban militanlarının Pencşir yerel yönetim binasının girişinde poz verdiği görülüyor.
Taliban tarafından yapılan açıklamada, “Bu zaferle birlikte ülkemiz savaş batağından tamamen kurtuldu” ifadesi kullanıldı.
Taliban sözcüsü, Pencşir’in ele geçirilmesi sırasında kimsenin yaralanmadığını söylerken, bugün içinde bölgeye internet ve elektrik verileceğini duyurdu.
AHMED MESUD: SAVAŞ ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ
Bölgedeki direnişçi grubun lideri Ahmed Mesud’dan konuyla ilgili bizzat bir açıklama gelmedi. Fakat Mesud’un liderlik ettiği Afganistan Ulusal Direniş Cephesi, Taliban’ın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Grubun sözcüsü Ali Maisam, BBC’ye açıklama yaptı. Maisam, “Bu doğru değil. Taliban Pencşir’i ele geçirmedi. Taliban iddialarını yalanlıyorum” dedi. Ayrıca Afganistan Ulusal Direniş Cephesi’nin sosyal medya hesabından, “AUDC güçleri büyün stratejik mevzilerini koruyor ve vadide savaşmaya devam ediyor. Afgan halkına, Taliban’a ve müttefiklerine karşı savaşın adalet ve özgürlük alınana kadar devam edeceğinin garantisini veriyoruz” açıklamasını yaptı.
Mesud, Taliban ile savaşmak yerine ve çatışmaların durdurulması koşuluyla barış müzakeresi yapılabileceğini açıklamıştı. Massoud, “Taliban‘ın ilerlemek için tek yolun görüşmeler olduğunu anlamasını istiyoruz. Savaş çıkmasını istemiyoruz” demişti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/talibanpencsiritamamenelegecirdi6633168/
Elektrikte böyle çarpıyorlar: 244 liralık faturaya 500 lira ödetiyorlar!33 izlenme
Bu nasıl olabiliyor? Protez bacağını çöp torbasına koyup, gazileri gece yarısı hastanenin kapısına koydular!121 izlenme
Atatürk büstüne saldıran şahsa ev hapsi!107 izlenme
Binali Yıldırım'ın serveti dünya sıralamasında Koç ve Sabancı'yı bile geride bıraktı!72 izlenme
Sokak röportajında konuşan bir kadın "Peygamberimiz Tayyip Erdoğan, biz ona tapıyoruz" dedi!39 izlenme
İYİ Parti'de istifa: 300 kişi CHP'ye katıldı!53 izlenme
Yiğit Bulut, doların 32 TL'yi aştığı gün özür yerine İmamoğlu'nu suçladı!38 izlenme
İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın ifadesi sonrası harekete geçildi: DNA örneği arandı34 izlenme
FETÖ’cü subayları tek tek tespit edip listelemişti, Korgenerallik beklerken emekliye sevk edildi!
Ekrem İmamoğlu: "Yanlış giden işleri düzeltmek için kendimi sorumlu hissediyorum. Demokrasi iktidarların keyfiliğine bırakılamaz"
Tevfik Göksu’nun aile şirketinden neler çıktı neler!
Sinan Ateş’in babası Musa Ateş oğlunun yanına defnedildi