Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Şehit Abdullah Çavuş Mahallesi'ndeki Palmiye Sitesi'nin 3 bloku da depremde yıkıldı.
Bu sitelerde toplam 150 kişi yaşamını yitirdi ve 16 kişi yaralandı.
Soruşturma kapsamında müteahhit Hacı Ahmet Ersoy ve jeoloji mühendisi Ömer Tarakçıoğlu, ifadelerinin ardından "adli kontrol kararı" ile serbest bırakılırken, müteahhit Ali Babaoğlu hakkında da 12 Şubat 2023 tarihinde tutuklama kararı verildi.
Aradan geçen 1,5 yıllık süreçte Babaoğlu yakalanamadı.
Firari müteahhit Babaoğlu'nun depremden bir yıl sonra, İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Karşıyaka 7. Noterliği'ne giderek oğlu Mustafa Babaoğlu'na gayrimenkulleri ve araçların satışı ile banka işlemleri gibi birçok konuda vekalet verdiği ortaya çıktı.
Söz konusu olayın ortaya çıkmasının ardından polis ekipleri tarafından araştırma yapıldı. Emniyetin mahkemeye gönderdiği araştırma tutanağında şu ifadeler yer aldı:
Olay tarihine ilişkin kamera görüntüleri noterden talep edilmiş, tarafımıza teslim edilen kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde kamera görüntüsünün sağlıklı bir şekilde oynatılamadığı görülmüştür.
Şüpheli Babaoğlu’nun notere giriş görüntüsünün incelenmesi de mümkün olmamıştır.
"ADALET İSTİYORUZ"
Palmiye Sitesi'nde annesi, babası ve kardeşini kaybeden İrem Türkmener Karslı, şöyle konuştu:
Bu sorumluların hayatlarına kaçak olmalarına rağmen bu kadar rahat devam edebilmeleri kabul edebileceğimiz bir durum değildir.
Sorumluluğu bulunan her kim varsa artık bir an önce tutuklanması için devletin ne gerekiyorsa yapmasını istiyoruz.
Bu katiller yargılansın, adalet önünde hesap versin istiyoruz. Bizim yaşadığımız acıların yanından bile geçmeyecek alacakları cezalar ancak biz yine de sadece bunu istiyoruz. Adalet istiyoruz.

Sözcü
CHP 47 yıl sonra Bursa'yı kazanmıştı: Mustafa Bozbey'e 402 yıl hapis cezası istendi21 izlenme
Türkiye'de günde 395 Suriyeli bebek dünyaya geliyor!132 izlenme
Erdoğan 'Hedef 2023' dedi, sıraladığı vaatlerin hiçbirini gerçekleştiremedi!72 izlenme
Vatandaştan AKP'ye oy veren dar gelirlilere derslik sözler 'Dürüm alamıyorsun 10 liraya. 1,5 trilyonluk arabayı ananın nikâhıyla mı alacaksın. Adam araba alacağım diyor'51 izlenme
Yandaştan al haberi! Asgari ücret ne kadar olacak?42 izlenme
Övünülen yolların son hali: Sel suları Hilvan - Bozova yolu Ördek Köyü noktasında ana yolu yuttu!82 izlenme
Saraçhane eylemlerinde tutuklanan 14 öğrenci tahliye edildi35 izlenme
İktidara yakın yazara göre iyi müslüman olmanın şartı "Devşetin reisine isyan etmemeli!"137 izlenme
Helallik isteyen Erdoğan'a yanıt: Helal etmiyoruz!
SONAR seçim anketi sonucunu açıkladı
Çiftçi kadından Ekrem İmamoğlu'na: 'Bize çalışan adam lazım. Allah razı olsun 5 yıldır bizimle birlikte 177 köyü besliyor'
Zeytinlik ikiye bölündü: Depremin şiddeti yeni vadi oluşturdu!