Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde peş peşe depremler meydana geldi. 3'ün üzerindeki iki depremin ardından 19.53'te de bir deprem meydana geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) sitesinden edinilen bilgiye göre, Sındırgı'da,6,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Buna göre, Saat 19.53'teki depremin derinliği yerin yaklaşık 11 kilometre derinliğinde gerçekleşti.
Sındırgı'da 68 kırsal mahallede 16 yıkık bina olduğunu belirten Yerlikaya, içinde yaşam olan 4 binadan kişilerin sağ salim dışarı çıktıklarını aktardı.
Yerlikaya, enkazdan çıkarılan 81 yaşındaki bir vatandaşın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu.
Deprem sonucu 29 kişinin yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, yaralıların durumunun ağır olmadığını da sözlerine ekledi.
Yerlikaya, çevre köylerde jandarmanın tarama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak ise bağlandığı bir canlı yayında can kaybı bulunmadığını kaydetti. İlçe merkezinde yıkılan binada altı kişinin bulunduğunu da aktardı.

İlçenin yüzde 6070'ine ulaşıldığını kaydeden Serkan Sak, "Pek çok mahallede yıkılmalar var; bazı yerlerden haber alamadık. GSM operatörlerinde sorun yaşanıyor" dedi.

Sözcü
CHP'den "Lüksemburg'a gitmedim" diyen Akın Gürlek'e belgeli yanıt14 izlenme
Bahçeli’nin ‘külliyen yalan’ demesinden dakikalar sonra polis, 4 şüpheliyi 20 bin sahte dolarla yakaladı23 izlenme
Cem Küçük, CHP'ye operasyonun medya ayağını itiraf etti! "Diplomayı Nedim Şener ile Fuat Uğur iptal ettirdi"18 izlenme
Erdoğan, gazeteci Portakal'ı hedef gösterdi! "Patlatırlar enseni"203 izlenme
Türkiye'nin ciğerleri yanıyor! Çankırı'da orman yangını çıktı24 izlenme
Ali Erbaş, 'kılıçla hutbe' vermesini eleştirenlere yanıt verdi! Hayretle karşılıyormuş!43 izlenme
İYİ Partili Usta: "Gıdaların KDV’si yüzde 1’e indirilirken kırmızı etinki yüzde 18’e çıkarıldı"57 izlenme
Borçları ödemek için belediyenin mülklerini satacaklar!145 izlenme
Türkiye'de yetişenleri alamayınca aklına takıldı: En doğru soruyu Konyalı vatandaş sordu
Müjde Ar: "Bu karara karşı susacağız öyle mi? Yok öyle bir şey"
Hatay Samandağ'da mahkeme bitmeden arazilerine iş makineleri girdi, Mağaracıklılar isyan etti: "Hakkımı helal etmiyorum. Ben bu toprağı kolay kazanmadım"
Otoyol ve Boğaz köprülerinden zamlı geçiş ücretleri belli oldu