Bugünkü TBMM Genel Kurulu'nda İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk tarafından “Öğretmenlik mesleğinin hak ettiği itibara yeniden kavuşturulması” amacıyla Meclis Başkanlığına önerge sunuldu.
“MESLEK KANUNU HAYAL KIRIKLIĞI YARATMIŞTIR”
Önergenin gerekçesinde, “Öğretmenlerimizin, on yıllardır, büyük umutla beklediği öğretmen Meslek Kanunu büyük hayal kırıklığı yaratmıştır. Kanunun, stajyerlik, kariyer basamakları ile 3600 ek gösterge düzenlemesinden ibaret olması, öğretmenlik mesleğinin temel problemlerin, anlamaktan uzak olunduğunun, en açık göstergesidir ve Kanunun yetersizliği, öğretmenler ve eğitimin paydaşı olan her kesim tarafından büyük eleştirilerle dile getirilmektedir. Ülke geleceğini inşa etmek, nesiller yetiştirmek gibi çok önemli fonksiyonu olalı öğretmenlerimizin, asgari geçim sınırı olan 2223 bin TL’nin yarısı bir maaşla çalışıyor olmaları, üstlendikleri bu önemli fonksiyon ile örtüşmemektedir” ifadelerine yer verildi.
ÖĞRETMENLERİN HAK ETTİĞİ DEĞERİN VERİLMESİ ADINA ARAŞTIRMA TALEBİ
İYİ Parti’nin araştırma önergesinde, “Bir milyonu aşkın öğretmenimizin, yıllar içerisinde azaldığına inandığı, saygınlığının artırılması, hak ettiği değerin verilmesi adına alınması gereken tedbirleri araştırmak için, Anayasa'nın 98’inci İçtüzüğün 104 ve 105″inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ederiz” denildi.
REDDEDİLDİ
Bugünkü TBMM Genel Kurulu’nda oylanan İYİ Parti’nin araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.
Sözcü
AKP yerel seçim öncesi emekliyi kandırmaya çalışacak50 izlenme
İsmail Saymaz'dan AKP'li Belediye Başkanına bir şok daha!122 izlenme
Son dakika! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin: Asgari ücrete en kapsamlı müdahaleyi Aralık ayında yapacağız47 izlenme
İşçiler maaş alamadığı için eylemde, Buca Belediye Başkanı Uzak Doğu'da tatilde33 izlenme
Yapılan değişiklikle Anıtkabir'e silüet darbesi yapıldı!62 izlenme
Teğmenler soruşturmasında yeni gelişme: Dosyaya erişemeyen avukatlar Yüksek Disiplin Kurulu'na başvurdu37 izlenme
Erdoğan'ın makam aracı sayısı açıklandı: Türkiye'nin itibarı...343 izlenme
Mansur Yavaş’a dava açan Kesgin’in avukatı davadan çekildi!1435 izlenme