Aydın Kuşadası'nda Soğucak mahallesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Eğitim Merkezi ve Dinlenme Kampı, Aydın Valiliği tarafından 6 Şubat 2023 depreminde mağdur kalan 20 depremzede aileyi misafir etmişti.
13 Eylül 2023 tarihinde gelen duyuru ile de kampın boşaltılması yönergesi verildikten sonra depremzedelerin tahliye edildiği kamp, 4 yıldır misafir kabul etmediği ve parsel üzerindeki yapıların bakımsız kaldığı gerekçesi ile 'kamu yararına' ihaleye açıldı.

Denize sıfır konumda bulunan kampın özelleştirilmesinde nasıl bir kamu yararı gözetildiği merak konusu olurken imar planının da değiştirileceği açıklandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 26 Haziran 2025’te yatırımcılar için yayınladığı duyuru dokümanına göre; SGK Kuşadası Kampı arazisinin ihalesi için son teklif tarihi 24 Temmuz ve geçici teminat bedeli 100 milyon lira olarak görülüyor.

Söz konusu arazinin imar planlarının ise özelleştirilme kapsamında değiştirilmesi hedefleniyor. Yeni imar çalışmaları SGK kampını ‘Ticaret ve Turizm Alanı ile Günübirlik Tesis Alanı’ olarak kullanmayı planlıyor.

TMMOB İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan konuyla ilgili açıklama geldi. Cumhuriyet'in haberine göre; SGK kampının özelleştirme programı ve planlama kapsamına alınarak kamu kullanımından özel taşınmaza dönüştürülmesine tepki gösterilen açıklamada "Kamuya ait olan mülklerin kamu yararına aykırı bir şekilde sermayeye teslim edilmesinin kamu yararıyla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Kamuya ait mülklerden vazgeçmek yalnızca geleceğe yeni ve geri dönüşü imkânsız kentsel sorunlar bırakmaktır” denildi.
NY Times'tan İstanbul'a deprem uyarısı: "İstanbul adeta nişan alınmış durumda"21 izlenme
Erdoğan, muhalefete 'damat kadar başınıza taş düşsün' dedi ancak başımıza işsizlik ve yoksulluk düştü!60 izlenme
Sağlık çalışanları maaş zammını protesto etmek için yarın iş bırakacak34 izlenme
HÜDA PAR'lı siyasetçiden 'sahte diploma' savunması: "Bilmiyordum"15 izlenme
Erdoğan'dan AKP'ye Sedat Peker talimatı! Gelen yasak, Süleyman Soylu'yu çılgına çevirecek!189 izlenme
Büyük risk! Hem kanser hem corona hastalarına bakıyorlar83 izlenme
Atatürk düşmanı troller birbirine düştü: Küfürler havada uçuştu15 izlenme
Kulis: AKP'nin hiçbir anketinde Murat Kurum önde değil34 izlenme