Yönetmeliğinden, ihalesine, sözleşmesinden verilen garantilere kadar gizemli bir şekilde hayata geçirilen şehir hastanelerinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
Adana, Yozgat, Elazığ, Bursa ile İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura şehir hastanelerini işleten Rönesans Holding, bu alandan çekilme kararı almıştı.
Sağlık Bakanlığı ile Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeliyle hastaneleri inşa eden grup, sağlık yatırımlarını işleten Rönesans İşletme Hizmetleri şirketini Danimarkalı ISS Facilities devretti.
REKABET KURUMU ONAYI DUYURDU
Rekabet Kurumu, söz konusu devir işlemini onayladığını duyurdu.
Yapılan açıklamada, “Rönesans Sağlık Yatırım Anonim Şirketi ve Şam Yapı Anonim Şirketi elinde bulunan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı AŞ nezdindeki hisselerin yaklaşık %100'ünün ISS Tesis Yönetim Hizmetleri AŞ tarafından devralınması işlemine ilişkin olarak da Rekabet Kurulu 17.06.2021 tarih ve 2131/401203 sayı ile ilgili işleme izin vermiştir.” denildi.
Toplamda 9 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük sağlık işletmecisi olan Rönesans İşletme Hizmetleri Danışmanlığı'nın Danimarkalı ISS'ye ne kadara satıldığı ise açıklanmadı.
Türkiye'de 40 binden fazla çalışanı bulunan ISS, 1901 yılında bu yana 30'dan fazla ülkede faaliyet gösteriyor.
Sigara ve alkol ürünlerine gelen ÖTV zammı sonrası yeni fiyatlar belli oldu312 izlenme
Gökçek’in Ankara’ya faturasından seçmeler: Atıl salonlar, kullanılmayan havuzlar110 izlenme
ABD Mahkemesinden Eylem Tok hakkında kritik karar27 izlenme
Hastaneye götürülen İmamoğlu'ndan ilk mesaj10 izlenme
Andımızı niye kaldırdıkları bunları izleyince daha iyi anlaşılıyor !1325 izlenme
Erdoğan, Binali Yıldırım'a çok kızdı iddiası30 izlenme
Teröristteki 'Z' işaretinin anlamı ortaya çıktı: Rusya detayı dikkat çekti27 izlenme
CHP’li Ali Mahir Başarır, “Bu kadar lüksün içerisinde tek bir şey yetiştirebilirsiniz, o da lale... Çünkü Lale Devri’nde yaşıyorsunuz”47 izlenme