Sayıştay’ın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) 2019 Yılı Denetim Raporu'nda, EPDK'nın Petrol Piyasası Kanunu, Doğal Gaz Piyasası Kanunu, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanunu’na aykırı hareket eden şirketlere idari para cezası kestiği hatırlatıldı. Sayıştay denetçileri ise EPDK’nın 2019 yılı sonu itibariyle elektrik ve doğal dağıtım şirketlerinin de içerisinde yer aldığı şirketlere 3 milyar 847 milyon 966 bin TL idari para cezası kestiğini ama bu paranın "3 milyar 695 milyon 833 bin TL’sinin tahsil edilmediğini" belirledi.
MİLYONLARCA LİRALIK TRAFOLAR ATIL
Sayıştay raporunda kamunun elektrik dağıtım şirketlerinin talebiyle yaptığı milyonlarca liralık trafo merkezlerinin de atıl kaldığı belirtildi. Raporda, “Açık şalt tipi trafo merkezinin ortalama 10 milyon TL, gaz izoleli trafo merkezinin de ortalama 25 milyon TL maliyetle yapıldığı” açıklanarak “Milyonlarca liralık yatırımlar atıl kalmaktadır” denildi. Sayıştay raporunda, “Elektrik dağıtım şirketlerinin talebi doğrultusunda tesis edilen trafo merkezlerinin atıl kalmaması hususunda gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir” uyarısında da bulunuldu.
Raporda, Elektrik dağıtım şirketlerinin, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında internet sitelerinde yayımladıkları elektrik tüketimine ilişkin verilerin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na bildirilen verilerden farklı olduğuna da dikkat çekildi.
https://www.birgun.net/haber/devlet36milyartllikcezayitahsiletmemis318357
Çataklı'nın kardeşinin dosyasını kapatan savcıya atama47 izlenme
Hesaplar değişti, tablo yeniden yapıldı: Ocak'ta kim ne kadar alacak? İşte meslek meslek memur ve memur emeklisi maaşları61 izlenme
Ramazan’da okulda çocuklara kazı kazan25 izlenme
Soruşturmada flaş gelişme: Narin'in nerede katledildiği kesinleşti!46 izlenme
11 sektörden sadece birinde ücret artışı enflasyonu aşıyor75 izlenme
Mansur Yavaş'tan faturalarını ödemekte güçlük çeken Ankaralılar için çözüm91 izlenme
Gaziantep’te zincirleme kaza: 16 kişi hayatını kaybetti48 izlenme
Afyon Şeker Fabrikası'nın satışı onaylandı!168 izlenme
Polat çiftini ele veren telefon! ‘Biraz işimiz var savcı bey…’
Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan kızının mezarı başından haykırdı: "7,5 yıldır Rabia Naz’ın katili korunuyor. Kızımın hakkını sonuna kadar savunacağım"
Şehri karıştıran iddia: AKP’li belediyenin topladığı paralar Bitcoin’de mi battı?
Tarımsal üretimin hafızası spor sahası yapılacak!