Çiftçilere ücretsiz hazine arazisi tahsisindeki çalışmalarda sona gelindi. Tespiti yapılan 14 bin dekar hazine arazisinde (1904 futbol sahası), tarımsal üretime elverişli olanlar çiftçilere ücretsiz olarak tahsis edilecek.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Amacımız ekilmeyen, atıl durumdaki boş arazileri üretime kazandırmak. Ülkemizde 23,1 milyon hektar işlenen tarım alanı varlığı bulunuyor. Bu üretim alanında 83 milyon vatandaşımızın gıda ihtiyacı karşılanıyor ve üstüne de 18 milyar dolara ulaşan ihracat gerçekleştiriyoruz. Türkiye 48 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Avrupa’nın lider ülke konumunda bulunuyor” diye konuştu.
Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas’ta hazinelerin il müdürlüklerine tahsis edildiğini söyleyen Bakan Pakdemirli, “Özellikle atıl olan mülk, hazine ve vakıf arazilerinin parsel bazında tespiti için mayıs ayında bir çalışma başlattık.
Öncelikle bir envanter çıkaracağız. İlk aşamada Erzincan, Bingöl, Erzurum, Kars, Kayseri, Muş ve Sivas’ta hazine arazilerinin il müdürlüklerimize tahsisini sağladık. Bu çerçevede, 14 bin dekar hazine arazisinde, tarımsal üretime elverişli olanların tespiti yapıldı. Bu arazileri bedelsiz olarak çiftçilerimize tahsis edeceğiz. Çiftçilerimizin başvuruları 1 Haziran’a kadar alındı. Şimdi talepler değerlendirildikten sonra hak kazananlara çiftçilerimize tahsisleri yapılacak” diye konuştu. (İHA)
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/devlet7ildeucretsiztarimarazisitahsisedecek5861511/
Üretim durdu, konkordato geldi! Türk tekstil devi iflasın eşiğinde26 izlenme
‘Berat Albayrak görevden alınabilir’183 izlenme
En borçlu belediyeden 1,3 milyon TL'lik türbe gezisi48 izlenme
Seçimler geride kaldı, RTÜK muhalif kanalların üzerine yine ceza olup yağdı36 izlenme
MSB duyurdu: Anıtkabir’e rekor ziyaret42 izlenme
İran'dan İslam ülkelerine İsrail çağrısı: "Derhal kapatın ve kovun"38 izlenme
Bir dönem sona ermek üzere: Fiyatlar uçtu12 izlenme
Bakanlara ömür boyu millet bakacak!81 izlenme
Öğrencisinin boğazını sıkan öğretmen açığa alındı!
İliç için hazırlanan bilirkişi raporu: “Anagold denetim yapmadı, çatlaklar, uyarılar dikkate alınmadı, solüsyon verilmeye devam edildi”
Asgari ücret belli oldu! Yüzde 27 zam yapıldı
Sığınmacı değil nankörler! Suriyeli bir sığınmacı Atatürk'ün fotoğrafını ayaklar altına alıp terlikle vurarak dalga geçti!