AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ve kardeşi Haluk Bayraktar’ın vakfı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi Bakanlığı’nın üstlendiği TEKNOFEST için kamunun kasası seferber edildi. Festival için bu kez de gençliğin bütçesinden milyonlarca lira para harcandı. Görevleri arasında, “Gençliğin sorunlarını çözmek” de olan Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 30 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasındaki festival için 3 milyon TL’ye yakın kaynak ayırdı.
YÖNTEM “PAZARLIK”
Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, “2023 Yılı TEKNOFEST Yemek Organizasyonu Hizmet Alım İşi” ihalesi için 4 Ağustos’ta onay aldı. İhale, Kamu İhale Kanunu’nun, “Doğal afet, salgın hastalık ve ani, beklenmeyen durumların ortaya çıkması durumunda” kullanılmasına izin verdiği pazarlık yöntemiyle 8 Ağustos’ta gerçekleştirildi. İdare, festivale yarışmacı olarak katılanlara dağıtılacak yemekler için 1 milyon 432 bin 500 TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardı.
İhaleye yalnızca bir şirket teklif sundu. İhalenin sözleşmesi ise 22 Ağustos’ta imzalandı. Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile “Nova” isimli şirket arasında imzalanan sözleşmenin bedeli ise kayıtlara 1 milyon 374 bin 975 TL olarak geçti.
BİR İHALE DAHA
Festivalde dağıtılacak yemekler için 1,3 milyon TL harcayan müdürlük, festivale yönelik 8 Ağustos’ta, “TEKNOFEST Organizasyon Hizmet Alım İşi” ihalesi de düzenledi. Yine pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale kapsamında iki şirketten teklif alındı. Teklifleri değerlendiren Müdürlük, 21 Ağustos’ta “OGK İnşaat” isimli şirket ile 1 milyon 427 bin TL’lik anlaşma yaptı. Böylece, Ankara Etimesgut Havalimanı’nda 30 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasındaki TEKNOFEST için Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kasasından toplam 2 milyon 901 bin 975 TL çıktı.
Yeniçağ
Melissa Vargas'ın bilinmeyen hayat hikâyesi51 izlenme
Bucha’dan korkunç görüntüler! Rusya yalanladı, BM çağrı yaptı45 izlenme
Zafer Havalimanı'nı işleten şirket: "Kâr etmiyoruz"28 izlenme
AKP'li gazeteciler birbirine girdi: 'İsmini yazıp midenizi bulandırmak istemediğim troliçe'72 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı'nın '1 aylık maaşını depremzedelere bağışladığı' açıklamasına TİP'ten yanıt: "Maaşın yetmez, arabalarını ver!"44 izlenme
Kılıçdaroğlu Silivri'de kimlerle görüştü? Ekrem İmamoğlu'nu neden ziyaret etmedi? İsmail Saymaz anlattı10 izlenme
Bayramdan önce ‘af’ sinyali: Kaç kişi faydalanacak, hangi suçları kapsayacak?318 izlenme
Nagehan Alçı'nın Süleymaniye kıyafeti sosyal medyayı yıktı7 izlenme
İstanbul’da bir baba, okuldan gelen kızını karşılamak için her gün 1,5 saat bekliyor! Durumu fark eden esnaf, o anları böyle anlattı
İşte Atatürk Havalimanı’nı yıkacak müteahhit!
Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye meclisten geçti
"Milyar dolarlık adamım, Türkiye'yi satın alırım" diyerek uçağı birbirine katmıştı: Görevden alındı!