Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye'de toplam işsiz sayısı 4.3 milyon kişi. Toplam işsiz sayısının 1 milyon 84 bini ise üniversite mezunu. Yani her dört işsizden biri üniversite eğitimi almış kişilerden oluşuyor. Üniversite mezunu olup iş arayanların 333 bini 2024 yaş grubunda, 343 bini de 2529 yaş grubunda. Üniversite eğitimi almış genç nüfusumuz, işsiz güçsüz ve umutsuz.
Türkiye'nin yüz yüze kaldığı bu acı tablo, Kamu İktisadi Teşebbüsü (KİT) statüsündeki Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi'nin (TÜRASAŞ) açtığı hizmetli alımı ihalesiyle bir kez daha gözler önüne serildi. TÜRASAŞ, “Merkez Teşkilatının Genel Temizliği, Makam Hizmetlisi ve Önleyici Bakım Hizmet Alımı” ihalesi açtı. 5 Şubat 2021'de yapılacak ihalede, makam hizmetlisi (odacı) olacak 18 kişi için en az 2 yıllık “Üniversite mezunu” şartı konuldu. İlanda üniversite mezunu odacıların ‘'Makam ve sekretarya odalarında temizlik işlerine yardımcı olacağı, makama gelen misafirleri karşılayacağı” belirtildi.

İlanda iş tanımı şöyle yapıldı: “İkram yapacak, ihtiyaç halinde makama gelen telefonları cevaplandıracak, sekreterlikte ihtiyaç duyulan ofis işlerini (fax, fotokopi çekimi, kırtasiye) yerine getirecek, diğer kişi veya birimlere götürülmesi gereken belge, evrak, dosya ve malzemeleri götürüp getirecek.''

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/devletkurulusuuniversitemezunuodaciariyor6239222/
Bakan Koca açıkladı: 31.896 yeni vaka tespit edildi, hasta sayısı 533.198’e, can kaybı 14.705’e yükseldi!88 izlenme
Kışlık domates, biber kavanoz kapaklarını karaborsaya düşürdü197 izlenme
Bakan Karaismailoğlu Çanakkale Köprüsü’nün fotoğrafını basıp Atatürk heykellerine gönderme yaptı, Eren Erdem'in cevabı cuk oturdu!59 izlenme
CHP'li Yavuzyılmaz 'kamu kaynaklarının AKP'ye peşkeşini' ifşalamaya devam ediyor: Savcılıktan ses yok23 izlenme
Hakaretlere uğrayan muhabir sokak röportajını yarıda kesti!77 izlenme
İngiliz basını yazdı: İran'dan Hürmüz Boğazı için kritik teklif21 izlenme
Yeni ankette AKP'yi üzecek sonuç: Yüzde 30'un altında!49 izlenme
AKP’ye lüks, halka sefalet!134 izlenme
MEB, skandal kitabın dağıtılmasına izin verdi: 'Bizi Allah doktor olalım diye dünyaya göndermedi'
Bakanlığın kalbine yapılan sızmayı Müyesser Yıldız açıkladı: "Menzil Tarikatı devleti menziline aldı"
“Bye bye Erdoğan” pankartı asan CHP’li Başkan emniyete çağrıldı!
İzmir’den ardı ardına kötü haberler geldi! Birçok ev alevler içerisinde…