SPK bülteninde şirket kayıtlarında muhasebe hilesi yapılarak finansal tabloların gerçeği yansıtmayacak şekilde düzenlendiği tespiti yapıldı. Ayrıca SPK, şirket malvarlığının belirli kişiler lehine azaltıldığını, ticari hayatın dürüstlük ve basiret ilkelerine aykırı işlemler gerçekleştirildiğini belirtti.
SAHTE FATURA
SPK, şirket yöneticilerini, kıymetli evrakın gerçeğe aykırı şekilde değiştirilmesi ve sahte fatura düzenlenmesiyle de suçladı. Son suçlama da SPK’nın talep ettiği bilgi ve belgeleri ibraz etmeyerek denetim çalışmalarını engellemesi oldu. SPK’nin suç duyurusunda bulunduğu kişiler arasında Mega Polietilen Yönetim Kurulu Başkanı Eda Özhan’ın yanı sıra şirketin Yönetim Kurulu üyeleri Duran Özhan ve İrfan Demir de bulunuyor. SPK ayrıca Enes Yıldırım, Mehmet Uçar ve Sadi Ergün hakkında da suç duyurusunda bulundu. Mustafa Varank, 2022’de şirketin Adıyaman’daki fabrika açılışına katılmış ve “Firmamızın bakanlığımızdan aldığı 3 ayrı teşvik belgesi bulunuyor” demişti.
MEGA Polietilen şirketinin Adıyaman’da 2022’deki fabrika açılışına Mustafa Varank’ın yanı sıra dönemin AKP Adıyaman milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Fatih Toprak, Yakup Taş, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç katılmıştı. Şirket fabrika açılışından 2 yıl sonra, 2024’te, konkordato ilan etmişti. Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 30 değer kaybetti.
Sözcü
Bakan Koca açıkladı: 40.786 yeni vaka tespit edilirken, 163 kişi hayatını kaybetti, 23.968 kişi sağlığına kavuştu!62 izlenme
Merkez’den sürgündeki bürokratlara soruşturma40 izlenme
5 yılın en zor LGS sınavında 719 birinci çıktı! Muharrem İnce küplere bindi: "Derhal açıklama bekliyoruz"32 izlenme
İmamoğlu: "Canım tarif edemeyeceğim kadar çok yandı"30 izlenme
Saray israfa doymuyor!88 izlenme
AKP'de Osman Kavala kavgası! Türkeş'ten Mücahit Birinci'ye zehir zemberek sözler: "AKP'liyim diyor eşeliyorsun FETÖ'cü çıkıyor"37 izlenme
Bu ülkede doğmak doğuştan lotoyu kazanmak gibi: Evsizsen devlet sana ev veriyor58 izlenme
CHP'li belediye başkanları Muğla'da bir araya geldi "Hizmet etmemiz engellenmeye çalışılıyor"64 izlenme