Her iki sitenin de aynı müteahhit tarafından aynı malzemelerle inşa edildiğini belirten yetkililer; 1. Kısım’ın 1994 yılında yapıldığını, bu blokların 1997’de Hatay'da meydana gelen 5.7'lik ve 1998 yılında Adana Ceyhan'da meydana gelen 6.2'lik depremlerde hasar görmüş olabileceğini söyledi.

YAKLAŞIK 200 KİŞİYE MEZAR OLDU
İki kısımda da aynı müteahhidin imzasının olduğunu vurgulayan yetkililer, şunları söyledi:
– 1. Kısım blokları 1994 yılında, 2. Kısım blokları ise 2000 yılında yapıldı. Her iki siteyi aynı müteahhit, aynı malzemeyle yaptı. Ama 1. Kısım’daki altı blok 96 daire, 19971998 yıllarındaki şiddetli depremi gördü. O bölüm son depremlerle tamamen yıkıldı, yaklaşık 200 kişi hayatını kaybetti.

– 2. Kısım’da ise hiç hasar yok. Sadece sitenin yanında yer alan güvenlik kulübesinin üzerine yandaki bina devrilince bir polis hayatını kaybetti.
UZMANLAR NE DEDİ?
Hatay İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileri ise blokların çökme nedeninin enkazda yapılacak olan bir çalışma ile ortaya çıkabileceğini söyleyerek, “Yıkım nedeniyle ilgili binalar incelemeden bir şey söylenemez. İmalat hatası olabilir. Malzeme eksik olabilir. Beton kalitesiz olabilir. Zeminden kaynaklanmış olabilir” dedi.
Sözcü
Vitrininde bulunan fareli fırın kapatıldı29 izlenme
Uğur Mumcu 'Hangi iktidar din sömürüsüne dayanmış, mutlaka yıkılmıştır !'338 izlenme
Burhan Kuzu’dan “Zindaşti” açıklaması221 izlenme
Avrupa benzine zam değil, süper indirimler yapıyor!61 izlenme
Bandrol ihalesinin Berat Albayrak'ın arkadaşına verildiği ortaya çıktı!189 izlenme
Millet İttifakı'nın 'Ortak Politikalar Mutabakatı'nın tam metni açıklandı55 izlenme
'FETÖ parlatması' dedi, Özel'den yanıt gecikmedi33 izlenme
Dünya çapındaki Türk ürolog, Kanada vize vermediği için uluslararası kongreye gidemedi31 izlenme
İstanbul'da IŞİD operasyonu! Yeni yıla saatler kala yapılan operasyonda IŞİD bağlantılı 29 şüpheli gözaltına alındı
'Bunlar sizin siyasi akrabalarınız'
İzmir'de kedi ve köpekler zehirlenerek öldürüldü! Soruşturma başlatıldı
Okul tuvaletinde gizli kayıt şoku! Kolej öğretmeni tuvaletlerde öğrencileri kaydedip görüntüleri satmış!