Rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla tutuklu yargılanan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) eski Daire Başkanı Mehmet Cemil Acar ve eski eşi Çağla Acar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında bir skandal daha ortaya çıktı. Çağla Acar’ın avukatı Harun Batu Duran, Mehmet Cemil Acar’ın ölen çocuğu üzerine şirket kurup işlettiğini iddia etti.
Mehmet Cemil Acar hakkında CİMER’e yapılan ihbar sonucu soruşturma başlatılmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da Acar’ın geliri ile orantılı olmayacak şekilde mal varlığı edindiğini bildirmişti.
“Rüşvet ve yolsuzluk” iddialarıyla tutuklanan Acar, cuma günkü duruşmada “Hakkımdaki soruşturma birkaç kişinin söylemleri üzerine açıldı. Süreç, savunmam alınmadan yürütüldü, mal varlıklarıma el konuldu. Ben tutuklandığımda üç aylık olan bebeklerim bir yaşına basacak yakında. Param olmadığı için bebeklerime bakıcı bile tutamıyorum, yeğenim bakıyor. Mağduriyetlerin giderilmesini ve beraatımı talep ediyorum” diye konuştu.
Acar’ın avukatının, “Geldiğimiz noktada Acar’ın geliri kalmamıştır. Bebeklerinin maması bile yeğenlerinin yardımıyla satın alınıyor. Bebeklerin annesi Çağla Acar çocuklarıyla ilgilenmiyor” dedi.
Bu sözler üzerine söz alan eski eş Çağla Acar’ın avukatı Harun Batu Duran, Mehmet Cemil Acar’ın ölen çocuğu üzerine şirket kurup işlettiğini iddia etti. Mahkeme, Mehmet Cemil Acar’ın tutukluluğunun, eski eşi Çağla Acar’ın da adli kontrol halinin devamına karar verdi. Davanın üçüncü duruşması 24 Kasım günü görülecek.
Mehmet Cemil Acar’ın evinde yapılan aramalarda 26 kilo külçe altın ve döviz bulunmuştu. “Aşiretiz. Altınlar çocuklara doğum ve sünnette takıldı. Aylık gelirim 3 milyon lira” diyen Acar’ın üstüne kayıtlı çok sayıda mal varlığının olduğu ve bir fabrika satın aldığı ortaya çıkmıştı.
NEFES
TRT’de ‘ticari sır’ denilen ‘peşkeş’ raporlarda!100 izlenme
Berat Albayrak döneminde kurulan kuruma milyonluk vurgun suçlaması!86 izlenme
Finans Merkezi’ne gizli kapaklı bir altyapı ihalesi daha!52 izlenme
Gıda hırsızlığında büyük artış!435 izlenme
Melih Gökçek fena faka bastı: "CHP'li sigara kaçakçısı" diye paylaştığı kişiyi belediyeye kendisi aldırmış!47 izlenme
İBB'nin icra işlemi başlattığı şirket, Bilal Erdoğan'ın arkadaşının çıktı351 izlenme
CHP'li Ali Mahir Başarır 'Orduya hakaret eden şerefsizdir alçaktır ama şehide kelle diyen daha büyük şerefsizdir alçaktır!'104 izlenme
İşte CHP'de kurultay için toplanan son imza sayısı1028 izlenme