Hatay Antakya'da dehşet veren görüntüler: Alevler evlere ulaştı, canlarını zor kurtardılar! Bölgede yaşayanların paniği ve çaresizliği kameralara yansıdı

22 izlenme 30 Haziran 2025
Reklamlar

Hatay'da başlayan orman yangını hızla yayılıyor. Alevler yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Evleri yangına teslim olanlar canlarını zor kurtardı. Yaşanan panik ve çaresizlik kameralara yansıdı.


Yaz ayının gelmesiyle birlikte Türkiye'nin birçok noktasında orman yangını çıktı. Alevlere teslim olan bir kent de Hatay oldu.

Hatay'da günün erken saatlerinde başlayan yangın hızla köylere ve zeytinlik alanlara yayıldı.

Alevlerle mücadele yetersiz kalınca yerleşim bölgeleri de yangın riskiyle yüz yüze kaldı. Yargın, deprem sonrası toplu konutların yapıldığı Dikmece ve Karaali'ye ulaştı. Yangın nedeniyle yüzlerce kişi evini terk etti.

Yaşanan korku ve panik kameralara yansıdı.

MÜDAHALE SÜRÜYOR

Karaali mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile söndürme helikopteri ve arazözler yönlendirildi. Ekipler, yerleşim yerlerine yakın noktada çıkan yangının yayılma ihtimaline karşı çevrede önlem aldı. Yangının kontrol altına alınması için ekiplerin ve yurttaşların müdahalesinin sürdüğü ifade edildi.

VALİ MASATLI: 1500 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bölgeye giden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, ekiplerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı, vatandaşlarla görüştü. Masatlı, son 2 günde kentte olağan dışı bir rüzgarın olduğunu söyledi. Bu nedenle alevlerin farklı bölgelere sıçradığını dile getiren Masatlı, "Başta Karaali olmak üzere Oğlakören ve Üçgedik mahallerimizde tahliyelere başladık. Yaklaşık 1500 vatandaşımızı tahliye ettik. Vatandaşlarımızı da şu an itibarıyla şehrimizdeki yurtlarımıza yerleştiriyoruz" dedi. Masatlı, çok sayıda ekibin yangına müdahale ettiğini belirterek şu ana kadar bir can kaybı yaşanmadığını ifade etti.

Kaynak:Halk TV

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye enflasyon liginde dünya altıncısı Çiğdem Toker: Düzenlemeyi önceden öğrenenler gece 18 TL'den 1 milyar dolar sattı Muhalefet dediğin böyle yapılır ! 'Memlekette maya yok, herkes tırsmış korkak, korkmayın biraz özgür olun !' Zam yağdı tüketici kartlara yüklendi: Son 3 ayda kartla yapılan harcama dudak uçuklattı!