Cumhuriyet Halk Partisi Samsun önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, AKP Samsun Milletvekili adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz’a mikrofon tutan, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’i sosyal medya hesabından topa tuttu.
Vezirköprü Kaymakamı Altıner’in, bir temel atma münasebetiyle bir araya geldiği AKP Milletvekili adayı Yusuf Ziya Yılmaz ile bu şekilde bir fotoğraf vermesinin, kamu görevi yapan ve tarafsız olması gereken bir mülki amirin tarafsızlığını ortadan kaldırdığını söyleyen Akcagöz, “Devlet tarafsız olmalı ve her siyasi partiye aynı mesafede durmalıdır. Şayet öyle olmazsa, devlet kurumlarına güven zedelenir. Bu ülkenin yarısı, AKP’ye oy vermeyen insanlardan oluşuyor. Ben Samsun Valisi Osman Kaymak’ı ve Seçim Kurulu’nu göreve davet ediyorum. Seçim dönemindeyiz ve Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, siyasi bir çalışmanın parçası haline gelmiştir. Derhal görevden uzaklaştırılmalıdır. Seçime gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bir siyasi partinin adayı ve elinde mikrofon, ona eşlik eden bir Kaymakam. Bu fotoğrafı Samsun ve Türkiye kamuoyunun dikkatine ve vicdanına sunuyorum. “ dedi.
Sosyal medya hesabından, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e seslenen Tufan Akcagöz, ‘Biz de oraya geleceğiz, Kaymakam beyi elinde mikrofonla aynı teşrifat için bekliyoruz.. Artık hakikaten yeter.. !! ‘ diye paylaşımda bulundu. Vezirköprü Kaymakamı Altıner de Akcagöz’ün paylaşımına ‘Bi yanlışlık oldu. İki elini kullanınca Sayın başkan mikrofon gayri ihtiyari elimizde kalmış oldu. Bu yorumların hiç birine katılmıyorum.’ şeklinde cevap verdi. CHP Samsun önceki İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün, ‘Sayın Başkan yok, AKP’nin Milletvekili adayı var. Sayın Başkan, istifa etmeden önceydi. Önce bu hitabı bir düzeltin. Gayri ihtiyari mikrofon tutmaları ise, diğer partilerin adayları gelince de bekleriz’ şeklindeki cevabı karşısında Vezirköprü Kaymakam’ı Altıner’in, tüm yorumlarını sildiği görüldü. Konuyla ilgili düşüncelerini aldığımız Tufan Akcagöz, “Kaymakam bey, fotoğrafa bir baksın, yetmiyorsa birden fazla baksın. Yaptığı iş, devlet ciddiyeti ile bağdaşıyor mu, bize açıklasın. Mikrofon elimde kaldı diye açıklama ve savunma olabilir mi? Yazık. Sen devleti temsil ediyorsun, tarafsız olacaksın, buna mecbursun. O mikrofon o şekilde elinde kalmayacak. Bunun bahanesi olmaz. Kaymakam beyin bu hareketi, Vezirköprü seçmeni üzerinde ister istemez baskı oluşturur. Kaymakam devlettir. Devlet, hepimizin devletidir. Kaymakam da hepimizin Kaymakamı olmalıdır. Seçime 1 hafta kaldı. Tarafsızlığını kaybeden bir mülki amir, daha fazla bu görevinde kalmamalıdır. Derhal görevden uzaklaştırılmalıdır. Bu konuda Samsun Valisi Osman Kaymak’a da çağrı yapıyorum. Mutlaka gerekli tedbir kararları alınmalıdır. Devletin Kaymakamı, bir siyasi parti temsilcisi ile bu şekilde fotoğraf veremez.” diye konuştu.
Tufan Akcagöz’ün bu paylaşımının, Twitter’da ve Facebook’ta bir çok takipçi tarafından yorumlandığı ve Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner’e tepki gösterildiği görüldü.




Vatan hainliği işte böyle birşey! Hakan Albayrak: Mustafa Kemal’in açtığı yolda asla yürümeyeceğime ant içerim83 izlenme
Erdoğan bir hafta sonra teğmenlere kılıcı çekti: "Siz bu kılıçları kime çekiyorsunuz. Çalışmamızı yapıyoruz, birkaç tane kendini bilmez temizlenecek"29 izlenme
Suriyeliler sınır güvenliğimizle dalga geçti! Sosyal medyada gülerek paylaştılar38 izlenme
CHP'li belediye başkanını silahla yaralayan saldırgan suç makinesi çıktı!133 izlenme
CHP bir ankette daha AKP'ye fark attı!14 izlenme
İmamoğlu'ndan tutukluluğunun 200'üncü gününde iddianame mesajı7 izlenme
Aylık 10.000 TL maaşla çoban bulamayan çiftçi İsmail Gümüş, "İşler böyle giderse işi bırakacağım" diyerek isyan etti.21 izlenme
Şehit cenazesinde 'cumhur ittifakı' gülüşmesi!260 izlenme
Hep aynı nakarat: Vali sel için ‘yüzyılın felaketi ama üstesinden geldik’ dedi
Kanal İstanbul ve İstanbul Havalimanı sonrası rant kapısı oldu: Lüks projeler havada uçuşuyor, AKP’ye yakın isimler alıyor
Saray'da uykusuz geceleri başlatacak anket!
İstanbul Küçükçükmece'de halk artan hayat pahalılığını protesto etmek için sokağa indi! 'Hükümet istifa'