Başlatılan soruşturmalar ve incelemeler kapsamında birçok fenomenin mal varlıklarına ve işletmelerine el konuldu. Devletin kayyum atadığı işletmelerin akıbetinin ne olacağı belli oldu. İlgili bakanlıklar, el konulan güzellik salonu, eğlence mekanı gibi iş yerlerinin hızla satılması için düğmeye bastı.
Kamuoyunun yakından takip ettiği fenomen soruşturmalarında önce DilanEngin Polat çifti, ardından da 'şampiyonlar ligi' olarak isimlendirdikleri çok sayıda isim hakkında soruşturma başlatıldı, mahkeme kararı ile mal varlıklarına el konuldu, şirketlerine TMSF kayyum atadı. Fenomen ve çete operasyonları sonucunda el konulan çok sayıda güzellik salonundan eğlence mekanına, lokantadan hamburgerci kadar iş yeri devlet denetimine geçmiş oldu.
EL KONULAN MAL VARLIKLARINA HIZLI SATIŞ
El konulan işletmelerin akıbetinin ne olacağı da belli oldu. Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre; İlgili bakanlıklar ve yöneticiler, söz konusu durum hakkında değerlendirme yaptı. Toplantılarda, el konulan mal varlıklarından güzellik salonları, eğlence merkezleri gibi 'özellik arz edenlerin' hemen satışının önünü açmaya yönelik formüller üzerinde duruldu. Öncelikli olarak mevcut yasa ve uygulamalar çerçevesinde hemen satışın sağlanıp sağlanamayacağına bakılıyor. TMSF ya da diğer kurumların alacakları karar ile bu mümkün olabilecekse 'hızlı satış' hayata geçirilecek.
Mevcut mevzuat hızlı satışa olanak tanımazsa bu kez yasal düzenleme gündeme gelecek. Güzellik salonu, eğlence mekanı gibi yerleri 'özellik arz eden yerler' başlığı altında toplayıp hızla satılmalarına olanak tanıyacak yasal bir düzenleme yapılacak. Bu arada, TMSF şu anda kayyum atanan şirketleri belli koşullarla tasfiye edebiliyor ya da satabiliyor. Elde edilen gelir bir hesapta nemalandırılarak tutuluyor. Kişilerin aklanması halinde bu paranın iadesi sağlanıyor.
KRT
Türkiye’nin ilk Atatürk heykeli için İBB’den karar117 izlenme
Özgür Özel'e Akın Gürlek soruşturması30 izlenme
Ali Mahir Başarır, tekne tatili görüntüsünün nasıl sızdırıldığını ve perde arkasını anlattı! "Sorun o görüntülerin nasıl ele geçirildiği? Savcılıktaki telefondan o görüntü alındı ve bunlara verildi"22 izlenme
Nisan anketinde Saray İttifakı'na büyük şok! AKP yüzde 35'in altına düştü, MHP ise...68 izlenme
Sedat Peker'in 'kayıp silahlar sivillere dağıtıldı' iddiasının perde arkası aralandı! Berat Albayrak detayı!74 izlenme
Deprem Malatya Doğanşehir'i bu hale getirdi: Rayler tel gibi büküldü148 izlenme
Kanlı yılbaşı! Kent harabeye döndü… Ölü ve yaralılar var41 izlenme
Starbucks'ta oturanlara küfürler yağdırdı: "Bak bir de kapalı olacaksın. Süslü kapalı seni, katillere yardım eden kapalı seni..."55 izlenme
Boş baklava, içsiz köfteden sonra kırık ceviz: "İnsanlar 600-650 liraya gelip hurma alamıyor. Ceviz de pahalı. Daha çok kırık cevize yöneliyorlar. 200-250 lira olan"
MAK Araştırma Başkanı Kulat: "Bize gelen verilere göre Kılıçdaroğlu birinci turda kazanacak"
Sağlık çalışanlarından büyük iddia! "Sağlık bakanlığı tüm verileri gizliyor"
Cami yapılması için Diyanet'e verilen arsaya trafo kuruldu!