Son dönemde kara para aklama iddialarıyla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat çifti ile yakınlarına ilişkin suç örgütü kurmak ve yönetmek, suç örgütüne üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet olmak üzere 4 ayrı suçtan soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.
ANNEANNESİ BİLE ŞÜPHELİLER ARASINDA
Sabah gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunu dikkate alan Başsavcılık, Dilan Polat, eşi Engin Polat, Engin Polat'ın babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgül Yılmaz, Dilan Polat'ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu'nun aralarında bulunduğu 13 kişi için harekete geçti.
Başsavcılık, şüphelilerin yöneticisi yada yetkilisi olduğu 21 şirketle ilgili şüphelilere ait taşınmazlara, kara, deniz ve hava ulaşımlarına, banka ve diğer mali kurumlardaki her türlü hesaplarına, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklarına, kıymetli evraklara, ortağı bulunduğu şirketteki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına, kripto varlık hesaplarına ve diğer tüm varlık değerlerine el konulmasını ve şüpheliler hakkında yurt dışı yasağı getirilmesini talep etti.
Başsavcılık bu talebi, suç işlendiğine ve bu mal varlıklarının suçlardan elde edildiğine dair somut delil olması nedeniyle Ceza Muhakemesi'nin ilgili maddelerince istedi.
Başsavcılığın talebi doğrultusunda Sulh Ceza Hakimliği şüphelilere yurt dışı çıkış yasağı getirirken talepte belirtilen 21 şirketle ilgili şüphelilere ait tüm malvarlığı değerlerine el konulması kararı verdi.
Şirketler arasında Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrmenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Metikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat şahıs firması ve Engin Polat Alüminyum gibi şirketler olduğu öğrenildi.
Soruşturma dosyasına giren MASAK raporunda Dilan Polat'ın internet yoluyla yaptığı satışlardan elde ettiği kurum gelirlerinin vergi matrahını azaltmak amacıyla sahte belge kullanmış olabileceği değerlendirmesi yapılmış, Polat'ın sahibi olduğu 'Rise and Shine Kozmetik' şirketinin de sahte belge düzenleyicisi olduğu ortaya çıkmıştı.
KRT
Piyasalardaki yangın nasıl duracak? Milyonlarca vatandaş fotoğraftaki iki kişiden bu sorunun yanıtını bekliyor57 izlenme
1 Nisan'da 'elektrik ve doğalgaza zam geliyor' iddiası27 izlenme
AKP'de görev almış isimlerden flaş anket: Oylar eridi, seçmen tepkili!49 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.944 yeni vaka tespit edilirken, 168 kişi hayatını kaybetti, 15.537 kişi sağlığına kavuştu!57 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Türkiye’deki corona vakası sayısı 120.204, vefat sayısı da 3.174’e yükseldi!93 izlenme
Emekliye 'kaynak yok' denildi: Bütçeden faize bir ayda 453 milyar gitti25 izlenme
Süleyman Soylu şikâyet etti; Sedat Peker'in açıklamaları nedeniyle RTÜK 3 kanala ceza kesti!58 izlenme
Erdoğan'ın 'koruma' harcaması dudak uçuklattı!62 izlenme
Savaş hesapları altüst etti: Faizlerde hızlı yükseliş
İlk EBA şehidi… Edebiyat öğretmeni internete ulaşmak için çıktığı tepede, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti!
'Çocuğunu aşıya getir’ dediler diye Aile Sağlık Merkezi'ni bastı !
"Vatandaş alacak et ve süt bile bulamayacak"