İstanbul'da CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması protesto edildi. Protestolarda bir grup provokatör, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesine ağır hakaretlerde bulundu.
CHP, provokatörlere çok sert tepki gösterdi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, jet hızıyla açıklama yaptı. Özel, "O küfrü kendi anneme edilmiş sayıyorum. Biz siyasetimizi de itirazımızı da temiz bir dille yaparız. Bir siyasetçinin ailesine kötü söz söyleyen, küfür eden bizden değildir..." dedi.

CHP'den birçok isim art arda tepki verdi. AA'nın haberine göre toplam 55 kişi, Erdoğan’a ve ailesine hakaret suçlamasıyla gözaltına alındı.
CHP, provokasyona net bir duruş sergilerken, 24 Mart'ta Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'na ahlaksız bir saldırı gerçekleştirildi.
AKP'li ve bir dönem partide MKYK üyeliği yapan Mücahit Birinci ile AKP'nin eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, X hesaplarından terbiyesiz paylaşımlar yaptı. Birinci geri adım atsa da Gökçek yalnızca paylaşımını sildi.
İktidara yakın medya bu saldırıyı görmedi. Yeni Şafak, Sabah, Takvim ve benzeri yayın organları, Dilek İmamoğlu'na yönelik saldırıya dair tek bir haber geçmedi.
AKP'den de herhangi bir tepki gelmedi. Hiçbir AKP'li çıkıp, "Ayıptır" demedi.
Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın ailesine yönelik hakaretleri kınadı. Eşi Dilek İmamoğlu için ise savcıları göreve çağırdı.

Bir siyasetçinin eşine aleni saldırıda bulunulmasına rağmen, AKP kafasını kuma gömdü. Yapılan çirkin paylaşımlar ise şöyleydi:
AKP'li ve bir dönem partide MKYK Üyeliği yapan Mücahit Birinci, şu cümleleri sarf etti:
"Dünyanın en mutlu adamı: Özgür Özel'dir... Kadını ise, Ekrem'in kıymetli eşi hanımefendidir... Sözlerime kulak verin"
Birinci, tepkilerin ardından özür diledi. Birinci şunu dedi:
Ekrem İmamoğlu'nun eşi mutludur şeklinde attığım X'i kendime yakıştıramadım ve sildim. Kıymetli eşinin CB adaylığı ihtimali ile ilgili bir yaklaşımdı. Hata yaptım. Burnumu sokmamam gereken bir alandır. Yanlış oldu, maksadını aşan bir paylaşım oldu.
İçtenlikle özür diliyorum üzdüysem.
Melih Gökçek'in sildiği paylaşımı da şöyle:
"Dilek İmamoğlu belli ki kocanın içeriye girmesinden çok memnunsun. Aranız açıkmış. Bu kadar belli etmene de gerek yok. Şimdi Ekrem bunu duyunca acayip canı sıkılmıştır."



Suriye’de hain saldırı! Şehit ve yaralılar var35 izlenme
Cumhurbaşkanı'na hakarette bugün: CHP Kemalpaşa Gençlik Kolları Başkanı ve 3 kişi tutuklandı34 izlenme
Ferhat dağı değil Hazine’yi deliyor!17 izlenme
Pazarda çeyrek lahana dönemi: Bu da olmaz denen her şey tek tek oluyor!27 izlenme
AKP’nin bir oyla belediye başkanlığı kazandığı yerler!169 izlenme
Beyaz ete 9 ayda yüzde 200 üzerinde zam!174 izlenme
Faizlerde 21 yıl sonra ilk: Kredi isteyeni üzecek tablo35 izlenme
Milli Piyango’dan şaibe iddialarına açıklama!464 izlenme
AKP’de bir istifa daha! 'Düzelme umudu kalmadı’
'Gezi' diye kandırılıp AKP'nin festivaline götürüldüler: Kamera çekince yüzlerini gizlediler
"Ama montaj ama şu ama bu..." tekrar sahnede: Ankara'da sahte DEM Parti afişleri!
Bahisten ceza alan futbolcuya MHP'li vekil kol kanat gerdi