Home
05 Mart 2019 ( 281 izlenme )
Reklamlar

Dilipak: Hilafet kaldırılmadı, halifelik yetkisi Erdoğan’da

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, hilafetin kaldırılmadığını öne sürerek, “Kanuni halife yetkisi mana ve mefhum olarak Tayyip Erdoğan’ın şahsında mündemiçtir” dedi.



Akit TV’de yayınlanan Derin Gerçekler programında konuşan Dilipak şunları söyledi, “Eğer hilafeti kabul etmiyorsanız, başka birisinin hilafeti kabul edilecekse İslam dünyasında, sizin bütün emlak memalik her neyse, hepsini oraya göndermeniz gerekiyor. Bizde şu anda, kimse… Emaneti mukaddese de bizde. Reddi miras yapıyorsunuz ama emaneti mukaddeseyi elinizde tutuyorsunuz.” dedi. 

‘LAİK CUMHURİYETİ İNGİLİZLER KURDU’

“İngilizler aslında Şerif Hüseyin’i halife yapmak istiyorlardı. O olmadı. Laik bir cumhuriyet kurdular” diyen Akit yazarı şöyle devam etti: 

“Uygun bir halife bulunduğunda, bu hilafetin oraya verilmesi konusu söz konusu. Yani İngilizler bu kapıyı açık tuttu. Laik cumhuriyetten alıp, onu ayarladıkları bir halifeye vereceklerdi ama buna gerek görmediler zaman içinde. Dolayısıyla hilafet makamının kaldırılmamasının başka sebepleri de var. Tek bir sebebi yok. Sonuçta hilafet kaldırılmadı. Gelinen noktada ne oldu? İş Bankası’ndaki hisse senetleri tartışma konusu oldu. Ali İhsan ne diyor? Hükümet ve cumhuriyetin şahsı manevisinde mündemiçtir diyor. Müzakerelerde TBMM’nin şahsı manevisinde mündemiçtir gibi bir ifade vardı. Ama yasada hükümet ve cumhuriyet yazıldı. Bugünkü hükümet sistemi, başkanlık sisteminde kime ait? Cumurbaşkanına. Şu anda bu yasaya göre, yasal, kanuni halife yetkisi mana ve mefhum olarak Tayyip Erdoğan’ın şahsında mündemiçtir.”

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/dilipakhilafetkaldirilmadihalifelikyetkisierdogandah120310.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gideni yok ama gideri çok: Yolcular değil, paralar uçuyor! AKP’li belediyeden 4 milyonluk çiçek! Lüks siteye misafir olarak girdi, yaklaşık 1.5 milyon lira çaldı Sedat Peker o haberlere ateş püskürdü! "Sizi tüm dünyaya rezil edeceğim"