Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir televizyon programında konuk oldu. TİS görüşmeleri sırasında mikrofonu açık unutup “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” ifadelerini kullanan Atalay’a CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’den tepki geldi.
Özel kişisel twitter hesabından;
“Türkİş Başkanı yüzde 15 zam talebiyle oturduğu masada yüzde 8’e imza atmayı “Uzasa işi karıştıracağız” sözleriyle açıklıyor. Uzatmadığınız şey; kamu işçisinin alınterinin, emeğinin karşılığına erişme hakkı, daha insani koşullarda çalışma ve yaşama ihtimali!” dedi.
Atalay: Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler…
Atalay, dün açık kalan mifrofonda duyulan cümleleriyle ilgili “Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır.” dedi ve tepki çeken açıklamalarıyla ilgili kendini şöyle savundu;
“Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Biz her zaman işçilerden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz.
Şimdi bir fabrikaya gidiyoruz. Sağıma geçici işçi, soluma ise kadroya geçen taşeron işçi var. Geçici işçiler, biz sana ne zamandır aidat ödüyoruz bizim kadroyu halledin diyor. Solumdaki işçi de maaşlarımızı düzenleyin diyor. Ben tüm işçilerin haklarını savunmakla mükellefim. Taşeron, geçici işçi, maaş zamları çözülene kadar ben bu sorunları dile getireceğim.”
Emeklilikte yaşa takılanlar meselesini çözene kadar dile getireceğiz. Asgari ücret ve diğer tüm sorunlar çözülene kadar bunları dile getirmeye devam edeceğim.
Türkİş Başkanı Ergün Atalay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya gelmişti. Atalay, mikrofonların kapalı zannedip “Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle” demişti. Atalay’ın bu sözleri kamuoyunda büyük tepki çekmişti.
https://www.abcgazetesi.com/turkisbaskaniatalaydansavunmabeniscileriutandiracakbirseyyapmadim34404
Erdoğan'a anket şok! İşte masasındaki anket...107 izlenme
Seçim ve mazbata arasında dikkat çeken ihale!138 izlenme
AKP'li Fatma Şahin'in saklamaya çalıştığı 780 bin liralık skandal ortaya çıktı12 izlenme
Elazığ'da maden çöktü: Tüm işçiler kurtarıldı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı20 izlenme
Ceren'in katili, cezadan kurtulmak için bu kez de Yargıtay'a başvurdu!60 izlenme
Dörtyol Kaymakamı korona denetimi sırasında hakaretler savurdu! 'Nerede ulan buranın sorumlusu. Çağırın gelsin, terbiyesiz herifler sizi ya'69 izlenme
Parti broşürü kavgası! İki kardeş tek mermiyle vuruldu, bir ölü bir yaralı27 izlenme
CHP'li Pekşen "2.5 Milyon sahte oy kullanıldı"420 izlenme