İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve hayvan yasasını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklandı.
Dilruba Kayserilioğlu, TCK 216/1 ve 2 ile 218 maddelerinden 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu basın yoluyla işlenmekten 6 yıla hapis istemiyle dün hakim karşısına çıktı.

7 AY 15 GÜN HAPİS
Mahkeme, Dilruba Kayserilioğlu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçu oluşmadığından beraatine karar verdi. 'Halkın bir kesimini alenen aşağılamak' suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, bu eylemin basın yayınla yapıldığı için cezayı TCK 218 maddesi gereği 1/2 artırarak 9 aya çıkardı. Mahkeme ayrıca, 1/6 indirim iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 7 ay 15 güne düşürdü.
Hakim, hükmün açıklanmasını geri bıraktı ve Dilruba Kayserilioğlu hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı.

BİR DAVA DAHA İDDİASI
İzmir Cumhuriyet BaşsavcılığI'nın Dilruba Kayserilioğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırladığı ortaya atıldı. Haber ajansların abonelerine duyurdu. Söz konusu iddia birçok yayın kuruluşunda da haber oldu.
Ancak Dilruba Kayserilioğlu'nun 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı iddia Avukatı Hüseyin Yıldız tarafından yalanlandı.
Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Müvekkilim Dilruba hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ilgili dava açıldığına ilişkin basında yer alan haberler ile ilgili yaptığımız incelemede açılmış bir kamu davası yoktur. Konunun takipçisi olan basın emekçilerinin hassasiyetine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve hayvan yasasını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklanmıştı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamaları yöneltilen Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız, itiraz etmiş ancak itiraz reddedilmişti.
İkinci kez yapılan bir itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu'nun 'Hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı ve yurt dışı yasağı getirildi.
'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu süren Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakılması için tekrar itiraz edildi. Bu son itiraz üzerine Kayserilioğlu 29 Ağustos'ta tahliye edildi.
Sözcü
Aksaray Belediyesi'nin Belediye Başkanı 'Sedat Peker' olarak değiştirildi47 izlenme
Başsavcılık talep etti: Esenyurt'taki tekel bayisinde yaşanan vahşete 'yayın yasağı'58 izlenme
Erbakan AKP ile ittifakın bozulmasının nedenlerini açıkladı: "İsrail'le olan ihracatın tamamen kesilmesi gibi adımlar atılmadı. Teşkilatlarımız bir ittifakın içinde yer almamızı istemiyor"47 izlenme
Başkanlık sisteminin iki yıllık ağır bilançosu tarih tarih listelendi! Yok yok...104 izlenme
Vatandaşlardan Kürşat Ayvatoğlu olayı sonrası AKP'ye tepki yağıyor! 'Pazarı bırakıyorum artık pudra şekeri satacağım! Bunun cezasını sandıkta vereceğim!'111 izlenme
Mansur Yavaş duyurdu: Ankara’da tüm ihaleler iptal edildi!117 izlenme
Konuştukları duyulmasın diye 4 milyona 'sağır oda' yaptırmışlar38 izlenme
Resmî Gazete'de yayımlandı: 115 maden sahası ihaleye açılacak23 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan borsa uyarısı: "Farkında değiller Bay Kemal onları izliyor"
Yılmaz Özdil'den Bakan Nebati'nin bir hafta daha derinlere çekilmesine neden olacak açıklama! Belgesini de yayınladı
İmamoğlu AKP'li ve MHP'lilere isyan etti 'Nereye kadar engelleyeceksiniz !'
Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur, Türkiye’ye getirildi