İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve hayvan yasasını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklandı.
Dilruba Kayserilioğlu, TCK 216/1 ve 2 ile 218 maddelerinden 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçunu basın yoluyla işlenmekten 6 yıla hapis istemiyle dün hakim karşısına çıktı.

7 AY 15 GÜN HAPİS
Mahkeme, Dilruba Kayserilioğlu hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçu oluşmadığından beraatine karar verdi. 'Halkın bir kesimini alenen aşağılamak' suçundan ise 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, bu eylemin basın yayınla yapıldığı için cezayı TCK 218 maddesi gereği 1/2 artırarak 9 aya çıkardı. Mahkeme ayrıca, 1/6 indirim iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 7 ay 15 güne düşürdü.
Hakim, hükmün açıklanmasını geri bıraktı ve Dilruba Kayserilioğlu hakkındaki adli kontrol kararını kaldırdı.

BİR DAVA DAHA İDDİASI
İzmir Cumhuriyet BaşsavcılığI'nın Dilruba Kayserilioğlu hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırladığı ortaya atıldı. Haber ajansların abonelerine duyurdu. Söz konusu iddia birçok yayın kuruluşunda da haber oldu.
Ancak Dilruba Kayserilioğlu'nun 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı iddia Avukatı Hüseyin Yıldız tarafından yalanlandı.
Yıldız sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Müvekkilim Dilruba hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla ilgili dava açıldığına ilişkin basında yer alan haberler ile ilgili yaptığımız incelemede açılmış bir kamu davası yoktur. Konunun takipçisi olan basın emekçilerinin hassasiyetine teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
Sokak röportajında Instagram'ın erişime engellenmesi ve hayvan yasasını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos'ta tutuklanmıştı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamaları yöneltilen Kayserilioğlu'nun tutukluluğuna avukatı Hüseyin Yıldız, itiraz etmiş ancak itiraz reddedilmişti.
İkinci kez yapılan bir itiraz üzerine Dilruba Kayserilioğlu'nun 'Hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı ve yurt dışı yasağı getirildi.
'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu süren Dilruba Kayserilioğlu'nun serbest bırakılması için tekrar itiraz edildi. Bu son itiraz üzerine Kayserilioğlu 29 Ağustos'ta tahliye edildi.
Sözcü
AKP'li vekil: Oyunuzu bize verirseniz Allah size hesap sormaz322 izlenme
Tüm emekliler insanca yaşayacak maaş istiyor6 izlenme
Venezuela’nın başkenti Caracas'ın güneyinde gece boyunca art arda patlama sesleri duyuldu8 izlenme
İşte cemaatlerin devletteki etkisi! “Organize sanayi bölgesinin yerini değiştirdik”92 izlenme
Bakan Koca günlük corona tablosunu paylaştı: Toplam can kaybı 3.397'ye, vaka sayısı da 126.045'e yükseldi!69 izlenme
Ünlü anketçi açıkladı: Bu sonuçlar İstanbul'un müjdecisi90 izlenme
Ölüm müteahhidi: Hikmet Günsay’ın son 12 yılda yaptığı tüm binalar yıkıldı65 izlenme
CHP standı mahkemelik oldu: İlçe başkanının hapsi isteniyor10 izlenme
İrfan Değirmenci'den Ahmet Hakan'a yanıt: "Goygoycu patron sâkisi"
Türkiye Psikiyatri Derneği "Sadece Buradayım Demek Yeterli Değil"
Bakan Koca açıkladı: 7.489 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.449.839’a, can kaybı da 25.476’ya yükseldi!
Erdoğan'ın yüzde 65 oy aldığı Samsun'da pazara çıkan isyan ediyor: "İktidarın pahalılıktan haberi yok"