Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile bir Avrupa ülkesine atanan Din Hizmetleri Ataşesi A’ya yönelik iddialar, “Bu kadarı da olmaz” dedirtti. Ataşenin, ataşelik görevi boyunca kamu kaynaklarını har vurup harman savurduğu öne sürüldü.
Diyanet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 7 bin 500 avro maaş alan ve daha önce farklı ülkelerde de görev alan ataşe, son görevli olduğu ülkede Diyanet’e bağlı bir yerde konaklayarak tek kuruş ödeme yapmadı. İddiaya göre A, Türkiye’den gelen ailesine de ülke turu yaptırdı ve lüks otellerde konaklattı.
Aile gezilerinin maliyetinin de Diyanet’e fatura edildiği savunuldu. Ataşenin, görevli olduğu ülkede kent gezilerine çıktığı ve notlar toplayarak yazacağı kitap için hazırlık yaptığı da kaydedildi. Kent gezilerinin vakfa ait araçla yapıldığı da iddialar arasında yer aldı. İddiaların ardından Diyanet’in ataşe hakkında soruşturma başlattığı ve müfettişler görevlendirdiği belirtildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın özel kalemi olan ve Teftiş Başkanlığı görevini de yürüten Hasan Güçlü’nün müfettişleri bizzat belirlediği bildirildi.
Ataşe A’nın, ülkeye başka bir program için gelen Ali Erbaş'ı misafir ettiği de aktarıldı. Soruşturma sürecinde gerçekleşen ziyaretin ardından ataşenin başka bir göreve atanması Diyanet kaynaklarınca, “Erbaş’ı ağırladığı için soruşturmadan kurtulacak” iddiasıyla yorumlandı. BirGün’e konuşan Diyanet kaynakları, “Soruşturma titizlikle ve adil şekilde yürütülürse ihraç ile sonuçlanabilir” değerlendirmesinde bulundu.
BirGün
Engelli kızını istismar ettiler! Polise anlatırken dayanamadı, aort damarı yırtıldı hastanede hayatını kaybetti18 izlenme
CHP'li Yaşar Tüzün açıkladı: İşte İnce ekibinin topladığı imza sayısı1294 izlenme
Cemal Enginyurt'tan gündemi sarsacak iddia: 'AKP'nin kongresi şaibeli' dedi, gerekçesini söyledi33 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 26.217 yeni vaka tespit edildi, 27.663 kişi sağlığına kavuşurken, 217 kişi hayatını kaybetti!53 izlenme
Atatürk’süz 24 Kasım kamu spotuna tepki125 izlenme
Sağlık Bakanı Koca güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.082'ye, vaka sayısı da 195.883'e yükseldi!71 izlenme
Aydın'da Özlem Çerçioğlu'na tepki dinmiyor! "Zehir zıkkım, zemberek olsun. Ben oyumu helal etmiyorum"25 izlenme
14 yaşındaki kızını, kendi sevgilisiyle birlikte olmaya zorlayan kadın tahliye oldu!230 izlenme
İtirafçı Aktaş evde şirketleri faaliyette
Kayyum Gürsel Tekin CHP’den istifa ettiğini söylemişti: İstifa etmediği ortaya çıktı
AKP'nin İBB adayı Binali Yıldırım'ın 'Malta Belgeleri'yle ortaya çıkan 140 Milyon dolarlık gizli serveti !
Erdoğan'ın YÖK'e atadığı Bilim Kurulu üyesinden çok tuhaf koronavirüs açıklaması!