İstanbul Sultangazi’de bulunan ve dini eğitim veren İşrak Vakfı’nda çocuğa cinsel istismar haberlerine bir yenisi eklendi. 14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasıyla ilgili yürütülen soruşturmada 44 yaşındaki müdürün başka çocuklara da cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı.
TV100’ün haberine göre; pedagoga konuşan çocuklar cinsel istismar olayının yalnızca tek çocukla sınırlı olmadığını söyledi.
'PEDAGOG ÇOCUKLARIN BEYANINA İTİBAR EDİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR'
Olayla ilgili konuşan İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Sözcüsü Avukat Çağla Gül Bulut,“Dosya üzerinde pedagog raporu da çocuğun beyanlarına itibar edebileceği yönünde. Anne ve baba ifadeden vazgeçse bile savcı hepsini değerlendirerek, bunun hükme esas alınmaması gerektiğini, çocuğun istismar suçundan cezalandırılması gerektiğini düşünüyor. Pedagog raporunda da şöyle bir hususun yer aldığını gördük. Çocuk beyanında, başka çocuklara da bunların yapıldığını söylüyor” dedi.
İSTANBUL BAROSU MÜDAHİL OLUYOR
İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, cinsel istismar davasına müdahil olmaya hazırlanıyor. Avukat Çağla Gül, “Biz İstanbul Barosu olarak tüm çocuk hak ihlalleriyle mücadele ediyoruz. Ve bu dosya için de müdahale talebinde bulunacağız” ifadelerini kullandı.
İmamoğlu görevden aldı Erdoğan DHMİ’ye atadı!390 izlenme
İki gazi arasındaki farka dikkat!3007 izlenme
İstismarcı şeyhin cezası belli oldu83 izlenme
Gazetelere işçiler adına ilan vermişti: Akbelen'i talan eden YK Enerji, işçilerin maaşlarını ödemedi; direniş başladı38 izlenme
TTB Genel Sekreteri Bulut: "Günde 7 doktor yurt dışında çalışmak için sicil belgesi alıyor!"88 izlenme
Türk İHA’sını düşüren ABD’den açıklama: "Üzücü bir olay"35 izlenme
2 yıl önce durdurulmuştu: İstanbul’da metro hattı inşaatı yeniden başladı173 izlenme
Sokak röportajında konuşan vatandaş böyle isyan etti: "Ülkü Ocakları’nda yetiştim! Bunlar beni solcu yaptı"26 izlenme
Erzurum Valiliği, Kılıçdaroğlu'nun mitingi için verdiği izni iptal etti
Çiftçi borç sarmalında! Bankalara olan kredi borçlarında büyük artış!
Yusuf Dikeç'ten Duplantis ve Elon Musk sözleri: "Dünyaya örnek olmak güzel bir duygu"
Ülkenin dört bir yanı maden kuşatması altında! Eskişehir’de köylüler 'betonit'e karşı ayakta: "Sözde bize zararı olmayacaktı. Köyümüzü işgal etti. Biz beyazlık istemiyoruz, yeşillik istiyoruz"