İstanbul'da "diplomasız Erdoğan" sloganı attığı gerekçesiyle hakkında işlem başlatılan 20 yaşındaki genç, serbest bırakıldıktan sadece bir gün sonra yeniden gözaltına alındı. Savcılığın tutuklama talebiyle sevk ettiği genç, “kaçma şüphesi” gerekçesiyle tutuklandı.
24 Nisan’da İstanbul’da sokakta atılan siyasi sloganlara ilişkin sosyal medyada paylaşılan bir video üzerine başlatılan soruşturmada, gençler "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "suç işlemeye alenen tahrik" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen gençler, 25 Nisan’da ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmıştı.
Ancak serbest bırakılan 20 yaşındaki genç, dün akşam saatlerinde tekrar gözaltına alındı. Gerekçe ise "yeni deliller" ve kaçma ihtimaliydi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edilen genç, bu kez İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
Hakimlik kararında, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediğine dair “kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin” bulunduğu, önceki adli kontrol kararının da UYAP sistemi üzerinden yapılan inceleme sonrası kaldırıldığı ifade edildi.
Gencin avukatları, müvekkilleri hakkında daha önce hem “hakaret” hem de “tahrik” suçlamalarından adli kontrol kararı verildiğini hatırlatarak, yeni bir delil iddiasıyla aynı dosyanın yeniden sulh ceza hâkimliğine getirilmesini “hukuku dolanmak” olarak nitelendirdi.
Sözcü
Zeren'i hayattan koparan facia tekrarlandı: Bir KYK yurdunda daha asansör düştü!30 izlenme
Tarikat cenazesi Balıkesir'i karıştırdı! Sit alanına defnetmek istediler!15 izlenme
O cemaate toplu tahliye!241 izlenme
Hakaret davasında örnek Atatürk kararı! 'Rize dönmesi Şevki Atatürk’e laf söyleyemez!'783 izlenme
CHP’li 81 il başkanından ‘değişim’ açıklaması: "Hiçbirimiz…"24 izlenme
Böyle 'U dönüşü' görülmedi! Erdoğan yasayı iptal edince yasanın geçmesi için TBMM'de oy veren AKP'li vekiller bakın ne yaptı!75 izlenme
Paraya para demiyor! Ağacın oyuğundan çıkardığı balın kilosunu 1.500 liradan satıyor.23 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanından NATO üyeliği ile ilgili çarpıcı açıklama!29 izlenme
Bloomberg’den S400 iddiası: ABD gelecek hafta Türkiye’ye yaptırımlarını açıklayacak
ABD'de görülen Halkbank davasında flaş gelişme!
AKP'li isim döviz krizini kabul etti "Evet dolar iktidarımızda 7 kat arttı"
Allah yandaşın da zekisini versin’! Sabah AKP’li belediyeyi CHPli gösterip ‘Hizmet yok’ başlığı attı!