İktidar yanlısı Türkiye yazarı Cem Küçük, bugünkü yazısında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'la gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı.
Erbaş'tan 'Türkiye'de 15 bin imam açığı olduğu' bilgisini aldığını aktaran Küçük, kadro açığıyla ilgili olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın devreye girdiğini ve bunun sonucunda 5 bin alım için kadro alındığını açıkladı.
Kadro alımıyla ilgili Albayrak'a teşekkür eden Küçük, şunları söyledi:
"Sayın Erbaş’ın dediğine göre Türkiye’de 15 bin imam açığı var. Sivas’ta bu açık 219. Diyanet İşleri Başkanlığı Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’tan alım yapılmasını rica etmiş. Sayın Bakanımız da 5 bin alım için kadro vermiş. Bunun 3.500’ü imam, 1.500’ü diğer personel olacak. 2021 senesi olmadan Diyanet İşleri sınava çıkacak ve bu alımları yapacak. İmkânlar dâhilinde olsa Berat Bey 10 bin kişi için de alım yapma imkânı sağlardı. Pandemi sürecinde 5.000 personel hiç fena değil. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum."
Erbaş'la ilgili olarak "Hepimizin sevdiği ve saygı duyduğu bir Diyanet İşleri Başkanı" diyen Küçük ayrıca, "FETÖ konusunda kararlı ve devletimizin işleyişinde mihenk taşı görevi görüyor. Kendisine saldırılması, hedefe konması beni asla şaşırtmıyor. Meyve veren ağacın taşlandığını hepimiz biliyoruz. Allah ayağına taş değdirmesin" ifadelerini kullandı.
Futbolda dolandırıcılık davasında gizli tanık: Paraları İsviçre’ye götürdüler50 izlenme
AKP’li belediye torpilde sınır tanımıyor! Kardeş, kayın, yeğen…51 izlenme
Anketler Erdoğan’ın canını sıkıyor! İşte son anket sonuçları2667 izlenme
İş arayan 630 bin kadın ‘ev hanımı’ oldu!99 izlenme
Gençlerle yapılan ankette sürpriz sonuç: 3. sıradaki parti şaşırttı38 izlenme
AFAD’ın deprem cihazına parası yok tanıtıma var!61 izlenme
AKP eski İstanbul İl Başkanı'ndan flaş 15 Temmuz iddiası! "aHaber bizi yayına bağlamadı, dosya Cumhurbaşkanı'mızın önüne gitti"93 izlenme
Üst üste gelen zamlar sonrası veliler kara kara düşünüyor: Defter, kalem ve kitaptan sonra okul kıyafetlerine de zam geldi46 izlenme
Muharrem İnce'den çok sert 'tanzim satış' tepkisi!
Bakanlık raporu ortaya çıkardı: SGK'nın açığının kapatılması için milyarlar aktarıldı!
Türk Tabipler Birliği: Birçok hekim işten çıkarılıyor
Ünlü anketçiden 24 Haziran seçimi hakkında olay iddia: 50 AKP'li Saadet'e geçecek!