Osmanlı döneminde ilk modern bira yapımının gerçekleştirildiği İstanbul Şişli'deki Bomonti Bira Fabrikası'nın dini ve sosyal tesis alanı olmak üzere Şişli Müftülüğü’ne verilmesi, tartışma yarattı. Fabrikanın yıkılıp yerine cami, mescit ve yurt yapılması planlanırken, Şişli Belediyesi ve bazı STK'lar karara karşı çıkıyor.
Devir işlemine ilişkin olarak DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Bomonti Bira Fabrikası'nın İstanbul’un önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu bölgede dokuyu bozacak ve yapılaşmayı artıracak projeleri doğru bulmuyoruz” diyor.
Anıtlar Kurulu'nun Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkılmasına yönelik verdiği kararı eleştiren Keskin, “Önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi olarak toplanacağız. Amacımız karşılıklı görüşmelerle ortak bir paydada buluşmak ve Bomonti için en uygun kararı vermek” diye konuşuyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Akif Burak Atlar da yıllardır bakımsızlıktan harap duruma düşmüş Bomonti Bira Fabrikası'nın öncelikle mimari olarak korunması gerektiğini vurguluyor. Atlar, “Yıkıp yeniden yapılmak yerine güçlendirilerek restorasyonu gündeme alınmalı” diyor.
İsrafın kitabı Çince yazıldı34 izlenme
Buket Aydın’ın hiç okunmayan haber sitesine Halkbank'tan reklam yağıyor49 izlenme
ABD ve Kanada’da İmamoğlu için sosyal medya eylemi!25 izlenme
Sinan Ateş suikastında yeni gelişme: 2 isim tutuklandı38 izlenme
Kocaeli Derince Limanı’nda bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin silosundaki patlama anı ortaya çıktı!66 izlenme
Bağcılar'da annesinin kafasını keserek balkondan sokağa atan cani hakkında flaş karar!252 izlenme
Murat Yetkin: "Diplomatik raporlarda 'Erdoğan gidebilir' denilmeye başlandı"45 izlenme
İBDA’cı Star yazarından AKP’ye uyarı: Bir daha sokağa dökemezsiniz106 izlenme
Emekliye 'askıda çay' dönemi başladı: “Oynamayana kadar çayımız bedava. Emekli zaten ölmüş, kefen parası yok. Veresiye defteri kabardı”
Emeklilerin 'Geçinemiyoruz' eylemine polisten biber gazlı müdahale!
Boğaziçililer ‘kayyım rektör’ Özkan’a bu sene de sırtını döndü!
Güldür Güldür Show’dan, para karşılığı Türk vatandaşlığı verilmesini eleştiren ders niteliğinde skeç: "Bu vatan bir günde kurulmadı"