Osmanlı döneminde ilk modern bira yapımının gerçekleştirildiği İstanbul Şişli'deki Bomonti Bira Fabrikası'nın dini ve sosyal tesis alanı olmak üzere Şişli Müftülüğü’ne verilmesi, tartışma yarattı. Fabrikanın yıkılıp yerine cami, mescit ve yurt yapılması planlanırken, Şişli Belediyesi ve bazı STK'lar karara karşı çıkıyor.
Devir işlemine ilişkin olarak DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Bomonti Bira Fabrikası'nın İstanbul’un önemli tarihi değerlerinden biri olduğunu belirterek, “Bu bölgede dokuyu bozacak ve yapılaşmayı artıracak projeleri doğru bulmuyoruz” diyor.
Anıtlar Kurulu'nun Bomonti Bira Fabrikası'nın yıkılmasına yönelik verdiği kararı eleştiren Keskin, “Önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Diyanet ve Şişli Belediyesi olarak toplanacağız. Amacımız karşılıklı görüşmelerle ortak bir paydada buluşmak ve Bomonti için en uygun kararı vermek” diye konuşuyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Akif Burak Atlar da yıllardır bakımsızlıktan harap duruma düşmüş Bomonti Bira Fabrikası'nın öncelikle mimari olarak korunması gerektiğini vurguluyor. Atlar, “Yıkıp yeniden yapılmak yerine güçlendirilerek restorasyonu gündeme alınmalı” diyor.
AKP'nin kalesinde ekmek 10 TL! Ekmek fiyatına 4 lira zam51 izlenme
Suriyelilerden meydan savaşı! Mersin’de sokak ortasında demir sopalarla birbirlerine girdiler!41 izlenme
O gün Ebru Teğmen'i alkışlayanlar bugün ihraç edilmesini alkışlıyor21 izlenme
CHP’li Karasu: "Madımak failleri tahliye ediliyor"17 izlenme
Hüsnü Mahalli, ABD’nin YPG kararını yorumladı: ‘Daha neler neler olacak’900 izlenme
İsrail-Filistin gerilimi artıyor! İsrail ordusu Gazze’ye operasyon başlattı44 izlenme
Hataylı annenin su feryadı 'Dünden beri su içmedim kızıma su kalsın diye'46 izlenme
Bakan Koca açıkladı: Türkiye’deki toplam vaka sayısı 158.762’ye, vefat sayısı ise 4.397’ye yükseldi!45 izlenme