Önceki yıllarda aldığı faiz gelirleriyle eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yeni bir hamle geldi. 2019'da 2 milyon 197 bin 374 TL faiz geliri elde ettiği Sayıştay denetçilerince belirlenen Diyanet, 2021 mali tablosunda faiz gelirleri yerine ‘diğer gelirler' ifadesini kullandı.
Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Diyanet'in 2021'deki ‘Diğer gelirleri' 58 milyon 17 bin 792 TL oldu. “Faizin adı ‘diğer gelir' olmuş” diyen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Diyanet geçtiğimiz yıllarda aldığı faizle gündeme gelmişti. İki senedir faaliyet tablosunda ne hikmetse ‘diğer gelirler' diye bir kalem açılmış ve faiz geliri kalemi çıkarılmış. Diğer gelir miktarı 58 milyon lirayı aşıyor. Şimdi bu miktar faiz geliri değilse, ne geliri açıklasınlar'' dedi.
4 YILDA 7 MİLYON LİRALIK FAİZ
Vatandaşı faize karşı uyaran Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 20152019 yılları arasındaki faiz geliri 7 milyon 432 bin TL oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, daha önce faiz gelirinin elde edilmesi konusunda “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın faiz geliri, personele ödenen paraların (aile yardımı, harcırah, ek ders vs.) kontroldenetim sonucunda farkına varıldığında geriye alınması aşamasında faiziyle Hazine'ye ödenmiştir. Başkanlığımızın bir işletme gibi gelirlerinden faiz elde ettiği ve kullandığı gibi bir durum söz konusu değildir. Personelden yapılan bu istirdat (geri alma, tahsil) faizi Hazine'ye îrat kaydedilmektedir” açıklaması yapmıştı.
Meral Akşener'den Bahçeli'nin 'evine dön' çağrısına yanıt!111 izlenme
Kayyum kararına mahkeme aranıyor: “Dosyalar kayyum kararı veren mahkemede toplansın” başvurusu25 izlenme
Kılıçdaroğlu’na memleketi Tunceli’de tepki: “Gelsinler, halkın yüzüne bakarak siyaset yapsınlar"27 izlenme
Aksoy Araştırma'nın kurucusu çok net konuştu! "İktidar değişecek"69 izlenme
Haluk Levent gözaltına alındı! Hakkında şok iddialar var25 izlenme
Ticaret Bakanı'na soruldu, o da yanıt verdi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu hastaneye teşvik aldığı ortaya çıktı!42 izlenme
AKP’li başkanın kapattığı tesisi CHP’li başkan açtı! Her gün 51 bin lira kâr ediyorlar!119 izlenme
Balıkesir'de mühimmat fabrikasında patlama: Şirketin yönetimiyle ilgili dikkat çeken ayrıntı! İş Güvenliği Müdürü İzmir'de ikâmet ediyormuş65 izlenme
Seçil Erzan’ın teyzesinin oğluyla yazışmaları ortaya çıktı: "Paramla rezil oldum"
Tarikatlara sahip çıkan Milli Eğitim Bakanı'na bir tepki de TÜSİAD'dan: 'Tarikatlara eğitim sisteminde yer olmaması gerekir'
Acı tablo OECD verilerine yansıdı: Dünyada geçim derdini en çok Türkler yaşıyor
Pazarda esnaf da emekli de dertli! Her şey ateş pahası: ‘80 liraya meyve mi olur? Elmanın tadına bile bakamıyoruz’