İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır” açıklamasıyla başlayan tartışma, Diyanet’in dini konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusuna verdiği fetvada “Fiyatları tayin eden Allah’tır” hadisine işaret etmesiyle daha da alevlendi.
Bu süreçte dikkat çeken bir vaaz da Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen tarafından verildi.
Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre; camide vatandaşlara verdiği vaaz, Diyanet TV’de “Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsü’nden” adıyla düzenlenen programda yayımlanan İşliyen, 15 Temmuz’da sosyal medya hesabından da paylaştığı bir bölümde, marketlerdeki yiyecek kuyrukları üzerinden vatandaşları suçladı.
"ENDİŞEYE KAPILMAYIN"
Söz konusu bölümü “Marketlerde yağ kuyrukları” üst başlığı ile yayımlayan İşliyen, bu vaazında, “Rızkı veren Allah’tır. Rızkımız konusunda çok endişeye kapılmamak, çalışmak ama korkmamak lazım. Zor günlerde marketlerde bu görüntüler hiç bize yakışmıyor” dedi.
Yiyecekleri depolamanın da yanlış olduğunu vurgulayan İşliyen, “Bazen Allah çok nasip eder ama yeme izni vermez. Bir lokma yiyemez. Rızkın gerçek sahibinin Allah olduğunu unutmamak lazım” ifadelerini kullandı.
MEB önünde oturma eylemi yapan öğretmenlere polis müdahalesi ve gözaltı!65 izlenme
KONDA, AKP seçmenini analiz etti "ATV izliyorlar, internete girmiyorlar"328 izlenme
Kim Türk parasını bu kadar değersizleştirdi? Bir zamanlar Türkiye'nin köyü gibi olan ülkelerin parası bile TL'den değerli50 izlenme
Memurluktan atılan Tezcan Karakuş Candan: "Bugünden itibaren Mustafa Kemal'in memuruyum"67 izlenme
Murat Kurum'un 650 bin konut vaadi için 160 yıl gerek!40 izlenme
AKP’nin yeni seçim stratejisi 'oy yoksa hizmet yok': "Muhalefete belediyeleri teslim etmeyin ki hizmetten mahrum olmayasınız"49 izlenme
İktidar saraya, yandaş ise ranta doymuyor33 izlenme
Milyonlar harcanan karantina tesisleri çürümeye terk edildi!70 izlenme
Yenidoğan çetesi davasında ikinci perde yarın: İkinci duruşmada neler yaşanacak?
Cengiz Holding şimdi de Çanakkale’de köylünün arazisine göz dikti!
Sokağa çıkma yasağı sonrası hareketlilikte kaygılandıran artış
Yenikapı mitinginde Erdoğan konuşurken gitmeye başladılar ! İşte o görüntüler