Anasayfa1
25 Ekim 2018 ( 101 izlenme )
Reklamlar

Diyanet'in harcamaları Sayıştay denetiminden çıktı!

Cumhurbaşkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac ve umre seyahatleri için yaptığı tüm harcamaları Sayıştay denetiminden çıkardı.


Bu hesaplar artık  Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Diyanet’in müfettişleri ve Cumhurbaşkanı’nın görevlendireceği denetim elemanları tarafından denetlenecek. Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararında; Diyanet’in yürüttüğü hac ve umre işlemlerinin denetiminde önemli bir değişikliği yaptı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, değişiklikle; “ hac ve umreye götüreceği vatandaşlarla” yaptığı sözleşmelere uymayan, sözleşmede taahhüt ettiği hizmeti vermeyen veya eksik veren acentaya artık mali yaptırım uygulanabilecek. Hac mevsiminde çeşitli alanlarda çalıştırılmak üzere Türkiye’den Suudi Arabistan’a işçiler götürülmesi sistemine de esneklik getirildi. Yeni düzenleme ile artık bu işçiler, istenilmesi halinde Suudi Arabistan’dan da temin edilebilecek.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/ekonomi/diyanetinharcamalarisayistaydanciktih112947.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kastamonu’da şeker eylemi Fatih Tezcan'a yakalama kararı! Hüsnü Mahalli: Ankara nasıl bir oyunun içine çekildiğini görmüyorsa bir gariplik var Zam yağmuru sonrası yurttaşlar için alışveriş lüks hale geldi! 'Yağ alamıyorum ne abur cuburu! Abur cubur diye sakız alıyorum. Abur cuburumuz sakız yani!'