Diyanet, “Bizi biz yapan değerlere sahip çıkalım” konulu cuma hutbesini yayınladı. Hutbede dikkat çeken kısım yılbaşı kutlamalarının hedef gösterilmesi oldu. “Kendi medeniyetini unutup yabancı kültürlerin etkisi altına giren toplumlar; tarihlerini, dillerini, dinlerini ve kimliklerini kaybederler” denilen hutbede ‘İslam dışı gelenekler’ diye adlandırılan her şey için ‘inancımıza aykırıdır’ denildi.
Hutbede şu ifadeler yer aldı:
“Dinimiz ve geleneğimizle hiçbir bağı olmayan, İslam dışı geleneklerden kalan figürlere özenmek, onlar gibi giyinmek, onlar gibi hediyeler dağıtmak, inancımıza aykırıdır, yanlıştır..
İnsanları hak ve hakikate davet eden bir peygamberin doğumu, onun getirdiği değerlere aykırı olarak kutlanamaz. Dolayısıyla helal haram ölçülerine riayet edilmeyen ve mahremiyet sınırlarını aşan her türlü eğlence ve davranış, inancımıza aykırıdır, günahtır. Ayrıca hangi sebeple olursa olsun, masumları katledenlere destek verenlerin sattıkları ürünlerle hediyeleşmek, başta Gazze şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak kadar ağır bir vebaldir.
Şu hususu da asla unutmayalım ki, kötülüklerin anası olan alkolü, ocakları söndüren kumarı, aile ve toplumu temelinden sarsan zinayı, aklı ve iradeyi devre dışı bırakan uyuşturucu maddeleri, mutsuzluktan başka getirisi olmayan piyango ve diğer şans oyunları gibi haramları, yılbaşı kutlamaları dâhil hiçbir eğlence ve kutlama helal ve meşru hale getiremez.”
TEPKİ YAĞDI
Diyanet’in bu hutbesi vatandaşlar tarafından ise tepki ile karşılandı. İşte o tepkilerin bazıları:




Tele1
Sezen Aksu’yu tehdit eden AKP’li isme bakanlıktan ödül gibi ihale47 izlenme
Büyük Zafer'in 101. yılı coşkuyla kutlandı: "Yunan kazansaydı, Hatay Fransızlara kalsaydı" diyenlere inat Anıtkabir doldu taştı37 izlenme
Pence küstahlığa devam ediyor! "Brunson salıverilmezse, yaptırımlar devam edecek"142 izlenme
Borç batağının sorumluları, koltuklara yapıştı!107 izlenme
AKP’li kadın vicdansızca bunları söyledi! 'Kiralar yüksekse Afrika’ya gitsinler. İnsanların açık giyinmesi beni çok ilgilendiriyor. Benim kocamı, oğlumu tahrik ediyor'39 izlenme
Bir mezuniyet töreninde daha protesto! Açtığı pankart ile gündem oldu32 izlenme
Memleket kurtuldu ! Gerici yobaz, İzmir metrosundaki heykeli kırdı !658 izlenme
Gericilerin istismar oyununa tepki yağıyor ! Bu körpeciklere ‘hilafet çağrısı’ yaptırdılar !272 izlenme