Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ortaokul ve lisede okuyan gençlerin yüzde 15’inin değil yüzde 25’inin imam hatipte okumasını istediklerini söyledi. Erbaş ayrıca, “Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Ali Erbaş’ın tartışma yaratan açıklamalarına her gün bir yenisi ekleniyor.
Geçtiğimiz günlerde Önder İmam Hatipliler Derneği'nin YouTube'daki Ramazan Bayramı özel programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın, imam hatip okullarıyla ilgili değerlendirmede iktidarın bu konu üzerindeki hedeflerinden bahsetti.
İmam hatip okullarından mezun olanların hepsinin ilahiyat fakültelerine gitmeyeceğini bildiklerini ifade eden Erbaş, hedefin ‘yüzde 25 imam hatipli gençlik’ olduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“Ortaokul ve lisede okuyanların yüzde 15'i değil de yüzde 25'i imam hatipte okusun da ondan sonra üniversitelere gitsin istiyoruz. Bunun faydasını yaşıyoruz şu anda. Ülkemiz imam hatip neslinin gayretleriyle bugünleri yaşıyor. Rabbim 600 bin imam hatip öğrencisinden 60 bin imam hatip öğrencisine düştüğümüz günleri unutturmasın. 60 binden de 1.5 milyona çıkışının şükrünü eda etmeyi bizlere nasip eylesin.”
Öte yandan Diyanet'e yönelik saldırıda bulunulduğunu savunan Erbaş, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Ey düşmanım, sen benim ışığım ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, bana da sen lazımsın' sözlerine atıfta bulunarak, "Bu saldırılardan Diyanet güçlenerek çıkıyor. Demek ki teşkilatımız onları rahatsız edecek bir şeyler yapıyor ki yıpratmaya çalışıyorlar. Onlar yıpratmaya çalıştıkça da teşkilatımız daha güçleniyor ve kuvvetleniyor" ifadelerini kullandı.
İtirafçı tutuklandı! Narin'in kaybedilmesinde 50 dakika detayı200 izlenme
‘Kuruş harcamadan’ dediler 57.5 milyar gidiyor!122 izlenme
Kanal D, Tanzim satışlarıyla ilgili üreticilerle yaptığı röportajları kesip biçerek gerçekleri bakın nasıl çarpıtıyor !6092 izlenme
Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı: Elektrik faturaları72 izlenme
Asker itiraf etti, hiçbir işlem yapılmadı: Menzil tarikatına tabiyim!970 izlenme
Medyadan Sonra Teşvikler de Yandaşlara!119 izlenme
Mali tablolarda ortaya çıktı: İşte Erdoğan'ın faizden elde ettiği gelir37 izlenme
Kamuda tasarruf sözde kaldı32 izlenme