Atatürk'ün emriyel kurulan Heybeliada'daki Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin İslami Eğitim Merkezi kurulmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildiği ortaya çıktı. Yıllarca tüberkülozla savaşta büyük hizmetler veren ve adeta bir okul olan Heybeliada Sanatoryumu, 2005’te Sağlık Bakanlığı’nca kapatıldı. Diyanet’ten bugün yapılan açıklamada, corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir pandemi hastanesi yapılması düşünülürse arazinin iade edileceği ifade edildi.
BİNALAR KULLANILAMAZ DURUMDA
* Sözü edilen alanlar 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sanatoryum'un kapanmasının ardından 13 yıl boş kalmış, bu sürenin ardından 2018 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmiştir. Dolayısıyla Başkanlığımıza bir pandemi hastanesi değil, geçmişte son olarak Sanatoryum olarak kullanıldıktan sonra kapatılarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne iade edilmiş ve üzerinde kullanılamaz durumda binaların olduğu bir alan tahsis edilmiştir.
* Söz konusu 200 dönümlük alanın Sanatoryum binasının da içinde olduğu yaklaşık 134 dönümlük bölümünün tahsisi Başkanlığımızın görüşü doğrultusunda 2019 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kaldırılmıştır. Başkanlığımıza halen tahsisli bulunan yaklaşık 60 dönümlük alanda, harabe durumda olan Sanatoryum'un idari hizmet binaları olarak kullanılan yerler bulunmaktadır.
AYNI USULLERLE TAHSİS EDİLDİ
* Söz konusu alanların Başkanlığımıza bağışlanması söz konusu değildir. İlgili mevzuat doğrultusunda, kamuya ait araziler kamu kurumlarına nasıl tahsis ediliyorsa, Heybeliada'daki alanlar da Başkanlığımıza aynı usullerle tahsis edilmiştir.
* Başkanlığımız Covid19 salgınıyla mücadele sürecinde birçok ilimizde eğitim tesislerini Sağlık Bakanlığımızın kullanımına açmış ve 150 bin civarında personelimizle her türlü desteği vermeye gayret etmiş, bundan sonra da devam edecektir. Öte yandan, salgınla mücadele kapsamında Heybeliada'ya yeniden bir Pandemi Hastanesi inşası planlanması halinde, söz konusu araziyi de Başkanlığımız iade etmeye ve süreçle ilgili gerekli desteği vermeye hazırdır.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/diyanetlutfettiyenihastaneyapilirsaaraziyiiadeederiz6028529/
Özlem Çerçioğlu'nun boş sandalye korkusu!‘ Konsere zorlama’ iddiası16 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu'yu utandıracak veriler: İstanbul'daki sığınmacıların sayısı ortaya çıktı!54 izlenme
'Sedat Peker helalleşme videosu çekecek ve deprem etkisi yaratacak' iddiası!77 izlenme
Koç Holding'ten 10 Kasım'a özel muhteşem bir video daha! 'Bu Hasret Bizim'336 izlenme
Ruslar Akkuyu'yu satılığa çıkardı: 25 milyar dolarlık dev projeye ortak aranıyor26 izlenme
Özgür Özel’den 10 Kasım mesajı! “Zaman Atatürk’ün ilke, devrimlerine ve ‘Altı Ok’a sahip çıkma zamanıdır”44 izlenme
Mali tablolarda ortaya çıktı: İşte Erdoğan'ın faizden elde ettiği gelir36 izlenme
Interpol’un kırmızı bültenle aradığı İsveç çete lideri Bodrum’da yakalandı38 izlenme
Kadınlar diktiği tişörtü alamıyor
Saatlerce beklediler! İşte vatandaşın metrelerce uzunluktaki borç kuyruğu!
Okullarda 'ücretsiz yemek' yok ama askıda tost var!
Şehidin ailesinden 'Özgür Özel' açıklaması: "Protestoların ailemizle ilgisi yok, Özgür Bey bizim ailenin de çocuğudur"