Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da yaşayan bir vatandaş 2 ay süreyle doğal gaz faturası gelmemesi üzerine ilgili kuruma durumu bildirdi. Bunun üzerine doğal gaz sayacında arıza tespit edilen başvurucunun sayacı değiştirildi.
Değişiklik sonrası gelen faturasında, en son ödediği fatura ile ilk ve son okuma tarihleri arasında tutarsızlık olan vatandaş, faturaya da fazladan yansıyan miktar olduğunu belirterek KDK'ye başvurdu.
Başvurucuyla benzer tüketim eğilimine sahip müşterilerin tüketim ortalamasını ve başvurucunun son iki yılın aynı dönemine ait tüketim ortalamasını karşılaştıran KDK, kıyas bilgilerine yönelik hesaplama ayrıntılarında başvurucuya 27,405 metreküp fazladan faturalandırma yapıldığını tespit etti. Bunun üzerine başvurucuya yansıtılan bedelin iadesi yönünde İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketine tavsiyede bulundu.
Kararın ardından İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, başvurucunun mağduriyetinin giderildiğini ve fazla alınan ücretin ödemesinin başvurucuya yapıldığı yönünde KDK'ye bildirimde bulundu.
KAYNAK: DHA
Eğitimde gericileşme devam ediyor: Ortaokul ve liselerde zikirmatikle salavat zinciri!133 izlenme
Laik cumhuriyet pankartına ‘düşmanlığa tahrik’ suçlaması26 izlenme
AKP'de yeni korku: Kanalda boğuluruz!176 izlenme
Yumurta tane ile satılır oldu! "Ekmekle yarışıyor. Bu işin sonu iyi değil"37 izlenme
Sağlık Bakanlığı duyurdu: Karantina süreleri uzatıldı71 izlenme
Depremzedenin derdi başka, belediyenin başka: Kahramanmaraş'ta villalara özel asfalt çalışması!55 izlenme
Uçuşa kapatılan Atatürk Havalimanı Bilal Erdoğan'ın festival alanı oldu47 izlenme
Naci Görür'ün deprem yorumu korkuttu44 izlenme
İktidar geri adım attı! Evlenen kadınlar kendi soyadlarını kullanabilecek
CHP'den AKP'ye geçen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz 'tehdit ediliyorum' diyen CHP'li üyeye 'ister yaşa ister öl' dedi!
Bebek arabalı kadını 'yer kaplıyor' diye minibüse almayan şoföre hakettiği ceza verildi!
PKK anmasına izin vermediği için merkeze çekilmişti: O vali Gülistan Doku dosyası için özel ekip kurmuş!