25 metreküp ücretsiz doğalgaz uygulamasının 1 Mayıs itibarıyla sonlandırılmasının ardından farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıldığı belirtildi.
Konu hakkında bilgi sahibi üst düzey bir yetkiliye göre hükümet, farklı gelir grupları için farklı doğalgaz ve elektrik tarifeleri belirleme planı üzerinde çalışıyor.
Bloomberg'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bir süredir bu plan üzerinde çalıştığını söyledi.
Yetkili, hükümetin düşük gelirli haneleri daha düşük faturalarla desteklemeyi amaçladığını ve uygulamanın, gelir veya tüketim arttıkça enerji tarifelerinin kademeli olarak artabileceği anlamına geleceğini söyledi.
Hükümet geçen yıl kritik seçimler öncesinde desteğini artırmak amacıyla yaklaşık 20 milyon haneye bir yıl süreyle ayda 25 metreküpe kadar doğalgazı ücretsiz vermeyi taahhüt etmişti.
Bu süre 1 Mayıs'ta sona erdi ve Merkez Bankası'nın analizine göre bu durum aylık enflasyona 0,7 puan ekleyebileceği belirtildi.
Sözcü
Tasarruf paketi Şimşek'in yardımcılarını da vuracak29 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Çelik'ten korkutan açıklama! "İkinci dalga çok daha büyük olacak"56 izlenme
AKP'li belediyedeki yolsuzlukları soran CHP İlçe Başkan Yardımcısı'nın dükkânı, zabıtalar tarafından basıldı!56 izlenme
Sinan Ateş davasında yeni gelişme: 12 sanık hakkında karar verildi24 izlenme
Okul birincisi hekim adayının mezuniyet konuşması törene damga vurdu: "Teşekkür etmiyorum"46 izlenme
Erdoğan'ın danışmanından bir garip 29 Ekim mesajı29 izlenme
AKP evet propagandası çadırında kaçak elektrik kullanıyor, parasını halk ödüyor !310 izlenme
TBMM'de 2024 bütçe görüşmelerinin ilk gününde neler yaşandı?19 izlenme