Türkiye genelinde 2020 yılının ikinci yarısında yıllık bazda, sanayi işletmelerinde kullanılan doğalgaz fiyatları yüzde 5.8 düşerken, aynı dönemde konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatı 4.4 yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, sanayide 2020 yılı ikinci dönem doğal gaz fiyatlarına bakıldığında, tüketicilerin 1.0 metreküp doğalgaz için ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 7.1 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5.8 azalarak ortalama 175.5 kuruşa geriledi.
Buna karşılık, konutlarda, 1.0 metreküp doğalgaz için tüketicilerin 2020 yılı ikinci döneminde ödediği tutar, bir önceki döneme göre yüzde 2.0 ve bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.4 artarak ortalama 186.2 kuruşa yükseldi.
ELEKTRİK FİYATLARI
2020 yılının ikinci yarısında yıllık bazda, sanayi işletmelerde kullanılan elektrik fiyatları yüzde 4.3 ve konutlarda kullanılan elektrik fiyatları yüzde ise 10.7 arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre, sanayide 2020 yılı ikinci dönem elektrik fiyatlarına bakıldığında, tüketicilerin 1.0 kilovatsaat elektrik için ödediği tutar, yılın ilk yarısına göre yüzde 2.2 azalırken, yıllık bazda yüzde 4.8 artarak ortalama 57.3 kuruş oldu.
Buna karşılık konutlarda, 1.0 kilovatsaat elektrik için, tüketicilerin 2020 yılı ikinci döneminde ödediği tutar, yılın ilk yarısına göre yüzde 3.2 ve yıllık bazda yüzde 10.7 artarak ortalama 73.5 kuruşa yükseldi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/dogalgazveelektriktesanayiciazvatandasfazlaodedih69926.html
İmamoğlu 29 Ekim Orkestrası'nın başında: Bir çift mavi gözün ışığında Cumhuriyet'in bekçisiyiz ilelebet427 izlenme
Depremzede vatandaş "İlgilendik demesinler. Kimse sormadı; ‘Aç mısın, susuz musun’. Altı kişiye sadece bir ekmek verdiler. O da iki gün sonra"62 izlenme
Vatandaşın son durumu: "Yol param kalmayacak diye yemek yiyemedim"45 izlenme
Andımız'a hakaret eden Memur Sen Başkanı FETÖ'yü övmüş!152 izlenme
Bu gerekçeyle ülkedeki herkes tutuklanabilir! Yoksulluğu gündeme getirmek suç sayıldı!87 izlenme
Özgür Özel ilk sandığı işaret etti, sert konuştu: "Millet gönderecek"20 izlenme
Bursa'daki eğitim uçağının düşme anı kameraya saniye saniye yansıdı!66 izlenme
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan çok konuşulacak aşı itirafı! 'Türkiye'ye gelen Sinovac aşısı onaylanmış değil!'92 izlenme
#İzmir #deprem'inde tepki çeken görüntüler! Tarım Bakanı enkaz üstünde telefonla konuştu, danışmanı videoya çekti!
Ankara Belediyesi’ndeki skandal Meclis’te: Kim onayladı?
7 ilde daha 130.4 milyonluk haraç mezat özelleştirme!
MEB, Danıştay kararını tanımıyor... Amaç eğitimde nitelik artırmakmış!