Elektrik faturaları için 1 Şubat itibarıyla yürürlüğe girecek "maliyet esaslı tarife" uygulamasının ardından, söz konusu değişikliğin doğalgaz faturalarını da kapsayacak şekilde genişletilmesine karar verildi.
Doğalgaz kullanımında 'kademeli tarife' çalışmalarına başlayan bakanlık, belirlenen miktarı geçen doğalgaz abonelerinden çok daha yüksek tutarlarda fatura tahsil edecek.
Düzenlemeye 1 Şubat tarihi itibarıyla başlanacağı belirtilirken, bu durum halihazırda 1.050 liranın üzerinde fatura ödeyen kullanıcıların elektrik faturasının 2 bin lirayı aşmasına neden olacak. Kasım ayında Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile elektrikte sübvansiyon, hane için 5000 kwh, işletmeler için 15 bin kwh ile sınırlandırılmıştı.
BirGün
Mahkemeden çok konuşulacak karar! Polis 'sokağa çıkma yasağı' cezası kesemez81 izlenme
İktidarın torbasına girememişti: Emekli zammında yeni formül ortaya çıktı55 izlenme
Çarpıcı tablo: "Türkiye faiz oranında Arjantin'e yaklaştı, işsizlik patlayacak"31 izlenme
48 yıllık gurbetçi gerçekleri tek tek söyledi! 'Çok Cumhurbaşkanı Başbakan gördüm hiçbiri çıkıp da biz yol yaptık demez'43 izlenme
Mustafa Kemal Atatürk’ün kayıp mektubu bulundu!96 izlenme
İdrardan kan gelmesi31 izlenme
Flash TV ve Pozitifbank'a kayyum atandı20 izlenme
Hamas'a yönelik eleştirilerde bulunan Bülent Arınç'ın kapısına 'yardım kolisi' bıraktılar29 izlenme