Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından konuyla ilgili örgüt lideri olduğu belirtilen 3 kişiden 2’si için yurt dışına çıkma yasağı getirildi. Dolandırıcılık iddiası sonrası mağdur avukatı Sinan Keskin ise konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
“THODEX’TEN DAHA BÜYÜK BİR DOLANDIRICILIK”
Avukat Sinan Keskin, “Thodex mağdur vekilleri olarak şunu söyleyebilirim ki Thodex’ten daha büyük bir dolandırıcılık hadisesiyle karşı karşıyayız. Çünkü burada mağdur ve kişi sayısına göre Thodex ile kıyaslama yapacak olursak çok daha büyük mağduriyetler söz konusu” dedi.
“MAĞDURLAR PARALARINI ALABİLR AMA…”
“Mağdurlar paralarını alabilirler ancak bazı şartlar dahilinde” diyen Kesin, sözlerini şöyle sürdürdü;
*Çünkü bu flash disk gibi şu boyutta olan bir soğuk cüzdan var. Bu soğuk cüzdanın içerisinde yer alıyor. Bu merkezi olmadığı için bu sistem, bankalara bloke koymak gibi veya tedbir getirmek gibi bir durum söz konusu değil.
*Ancak şahsın, savcılık makamı tarafından yapılan soruşturma sırasında emniyet kuvvetlerince üzerinde soğuk cüzdanın ele geçirilmesi, yahut herhangi bir yerde bu soğuk cüzdanın bulunması durumunda bu soğuk cüzdandaki coinleri tespit etmek suretiyle o şekilde mağduriyetler giderilebilir.
*Bir de şahıs bu aşamada soruşturma ya da kovuşturma aşamasında “Ben sizin mağduriyetinizi gidereceğim, mağdur olduğunuz miktarları size ödeme yapacağım” derse o zaman belki uzlaşma zemini doğabilir. Bununla ilgili de mağdurlar, mağduriyetini giderebilirler. İHA
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/dogecoinvurgunuthodextendahabuyukbirdolandiricilik6617184/
2500 rakımlı tepede ders!99 izlenme
Avrupa Parlamentosu'ndan AB'ye Ekrem İmamoğlu uyarısı!36 izlenme
Atılan işaret fişeği Göztepe taraftarını yaralamıştı: Yabancı maddelerin stada nasıl sokulduğu ortaya çıktı!98 izlenme
İsmailağa liderinin bir oğlunun müdür diğerinin imam olduğu ortaya çıktı51 izlenme
Motorine zam geliyor48 izlenme
Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada bu sözlerle ömür biçti: "Yeni ekonomik model en geç Şubat'ta defnedilir!"78 izlenme
Tarihi mi geçti? Korona ilacında 'son kullanma tarihi' bilmecesi77 izlenme
Trump'a suikast girişimi!32 izlenme
Ümit Özdağ gençlere seslendi: "Erdoğan kazanırken kaybetti. Atatürk gibi düşünün ve Türk halkına güvenin"
Bağımsız belediye başkanı AKP'den aday oldu salondan kovuldu: "Adil dışarı"
Ekmek indirim kuponu ile gündeme gelen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ekmek dağıtımında izdiham!
"15 Temmuz kimyamızı bozdu, FETÖ taktiği kullandık" diyen AKP’li İhsan Arslan disipline verildi!