AKP, İSTANBUL'DA SEÇMENLERE BEDAVA EKMEK DAĞITTI
14 MAYIS'taki seçimlere günler kala partiler propaganda çalışmalarına hız verdi. AKP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı da vatandaşları kendilerine oy vermeye ikna etmek için başka bir yönteme başvurdu.
İlçe meydanında kurulan stantta halka ücretsiz ekmek ve su dağıtıldı. Standa dönüştürülen seçim aracına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, poşetlere konulan su ve ekmeği almak için uzun kuyruklar oluşturdu.
Ücretsiz yiyecek dağıtılan standın bulunduğu araçta, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı gösterilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un fotoğrafı yer aldı. Araçta “Doğru adımlarla yola devam” sloganı bulundu.
KÜÇÜMSEYEN YAKLAŞIM
Sultanbeyli halkının yoğun ilgi gösterdiği olduğu dağıtım sırasında çekilen ve sosyal medyaya yansıyan görüntülere bir görevlinin insanları aşağılayan sözleri de yansıdı. AKP'li görevlinin vatandaşlara “Sıraya girin! Sıraya! Alloooo!” diye seslenmesi dikkat çekti. Kuyruktakilerin buna tepki göstermemesi de gözden kaçmadı.
Bu arada AKP'li yetkili, haber için çekim yapan SÖZCÜ ekibine de müdahale etti. Kuyruk görüntüleri sosyal medyada ve siyasetçiler arasında “Sefalet ve çöküş ekonomisiyle ekmeğe muhtaç edilmiş vatandaşların hali” olarak yorumlandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sultanbeyli'deki görüntüyü SÖZCÜ'ye değerlendirdi. Geçen haftalarda ilçede pazar ziyareti yaptığını hatırlatan Tekin “Derin bir sefalet ekonomisi ile karşı karşıyayız. Sadece Sultanbeyli değil, Sultangazi, Arnavutköy, Bağcılar… Özellikle AKP'nin kale olarak saydığı yerlerde öylesine sıkıntılı sorunlar var ki… Bir ablamız pazarda tavuk kemiği bile alamadığını ifade etti. Tavuk eti falan değil, kemiği. İktidarın ekonomik modeli çöktükten sonra yapabileceği tek şey vardır, yoksulluğu yönetmek. Şu anda iktidar yoksulluğu yönetmeye çalışıyor. Milletimiz bunu hak etmiyor” dedi.
Sözcü
Trump para verirse emekli zam alacak25 izlenme
Gözünü boğaza dikti: Patrona kaçak villa!80 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 311.455’e, can kaybı da 7.858’e yükseldi!118 izlenme
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı40 izlenme
Elektrik faturası 155 bin TL gelen çiftçi isyan etti! 'Fabrika mı çalıştırıyorum, Ankara veya İstanbul’u mu yönetiyorum? Ben 7 çocuk babasıyım!'51 izlenme
Yapılmayan olimpiyata 36 milyon TL harcama!147 izlenme
Döviz bozdurmaya geldi, Sadaka kutusunu çaldı !452 izlenme
Tarım Kredi’nin 600 Milyon lirası gizemli firmaya verildi!39 izlenme