Merkez Bankası’nın dün yaptığı hamle ile 2.2 milyar doların bankaların kullanımına geçecek olması doların ateşini söndürmedi aksine dolar tarihi zirve olan 4.29 sevilerine kadar çıktı. ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa ülkelerine, İran ile var olan nükleer anlaşmanın yenilenmesi için verdiği 12 Mayıs tarihi yaklaşırken petrol fiyatları 2014 yılının Kasım ayından bu yana en yüksek düzeyde. Peki dolar ve petrol fiyatlarının tarihi zirveyi gördüğü bugünlerde Türkiye’deki benzin ve motorin fiyatları ne durumda olacak? Zam mı gelecek, sabit mi kalacak, yoksa indirim mi gelecek? Ne yazık ki dolar kurunun artması sebebiyle ve her iki grupta yaşanan bu artışın Türkiye’deki motorin ve benzin fiyatında artışa neden olacağı tahmin ediliyor.
Trump’ın İran’a yönelik ekonomik yaptırımları tekrar başlatma ihtimali petrol piyasalarında arz endişelerini körüklemesiyle, Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel ölçüt olarak kullandığı Brent ham petrolünün varil fiyatı 75.70, ABD hafif petrolünün varil fiyatı da 70.11 dolarda. Dolar kurunun artması sebebiyle de her iki grupta yaşanan bu artışın Türkiye’deki motorin ve benzin fiyatında artışa neden olacağı gözleniyor. Hal böyle olunca gözler Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'na çevrildi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/eyvahzamgelebilir2393788/
Emeklinin barınma krizi: Kirayı bölüşmek için aynı evde yaşamaya başladılar9 izlenme
AKP'den İstanbul'da 'pes' dedirtecek hamle... "Kaybedeceklerini anlayınca bunu yapıyorlar..."76 izlenme
Yandaş yazar Dilipak: "2023 seçimlerinin sonucunu Allah elçisi ile bana söyledi"42 izlenme
Bayrampaşa Belediyesi seçimlerine damga vurdu: Oy pusulasına 6 kez isim yazamadı5 izlenme
Dolar kuru için korkutan senaryo: Rahip Brunson krizinden beteri geliyor!43 izlenme
Türkiye’den savaştaki Suriyelilere 40 bin adet Viagra gönderildiği iddia edildi41 izlenme
Skandal iddia! Yargıtay Başkanı, Ayhan Bora Kaplan için bizzat Ankara Emniyet müdürüyle görüşmüş!90 izlenme
Vatandaş AKP'nin aylık hesaplama sisteminin kurbanı oldu: 5 buçuk milyon emekli zam alamadı!36 izlenme
Şanlıurfa’da bir fotoğrafçı altın ve dolarını bozduranlara ücretsiz vesikalık resim, bir fırıncı ise bedava ekmek veriyor !
Tecavüz iddiası üzerine Memur Sen'in şube başkanı istifa etti!
AKP 'Devlet Bahçeli'yi tutamıyor' iddiası!
Aykut Erdoğdu 'Gökçek'i parmaklıklar ardına göndermeden bu mücadeleyi bırakmayacağım !'