
Zam şampiyonlarından biri olan domates tarlara 4 liraya, pazarda ise 7 liraya satılıyor.
Bu sene tarla ve pazarın en pahalı mahsûllerinden domatesin hasadı devam ediyor. Domates hasadı için sabah erken saatlerde tarlaya giden çiftçiler akşama kadar çalışıyor. 10 kişilik ekip günde ortalama 4 ton domates topluyor. Elle kopartılıp tek tek kovalara konan domatesler, daha sonra kasalara boşaltılıyor. Ardından kamyona yüklenen kasalar tarladan pazara gidiyor.
Tarlada çalışan Ali Mehmet Karabuğa, “Fiyatlar şu anda çok güzel. Fiyatlar tarlada 34 lira arasında değişiyor. Her gün topluyoruz. 10 kişi günde 4 ton civarında hasat ediyoruz. İşçide biraz sıkıntı var. Zor buluyoruz. Tarla sahibi bu bahçeyi 100 bin liraya götürü aldı. Bu bahçeden 50 ton civarında domates çıkar” dedi.
Tarlada çalışan bir başka işçi ise, “Sabah 8 gibi mesaiye başlıyoruz, 18.00’de paydos ediyoruz. 10 saat çalışıyoruz. Domates kaliteli olunca pahalı oluyor. Şu anda fiyatı doları geçti” diye konuştu.
Öte yandan pazarda domates el yakıyor. Fiyatlar 5 ila 7 lira arasında değişiyor. Bu sene bütün meyve ve sebzelere zam geldiğini ifade eden pazarcılar, satışlardan memnun olduklarını söyledi.
İHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/domatesdolarisolladi2636257/
Davutoğlu'ndan çok konuşulacak itiraf! "Beni kukla gibi kullanarak... "72 izlenme
AKP'li Başkan hakkında çarpıcı 15 Temmuz gerçeği! Kahramanlıkları palavra çıktı!101 izlenme
Gazeteci Özlem Gürses gözaltına alındı34 izlenme
İsyan etti! AKP'li Kırıkçı'dan Ahmet Hamdi Çamlı'yı kızdıracak sözler58 izlenme
İddia… Yer Ankara! İstismarı araştıran öğretmen görevden uzaklaştırıldı!74 izlenme
Konya’da su ve ulaşıma indirime AKP ve MHP'den ret: Gerekçe, ülke ekonomisinin durumu!68 izlenme
Katliam haberlerine yenisi eklendi! AKP’li belediyenin köpekleri toplu mezarlara gömdüğü iddia edildi30 izlenme
1 yılda 36 bin kişiye Cumhurbaşkanı'na hakaret soruşturması açıldı: 308'i çocuk!76 izlenme
Filistinli yetkililer, gece yarısından itibaren Batı Şeria'da 7 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
Atatürk’e hakaret eden Hasan Akar’a hapis cezası!
Elazığ için o vekil yalvardı ama AKP’liler bakın ne yaptı?
Bilim Kurulu Üyesi: Yaşlıların boşalttığı yoğun bakımları gençler dolduruyor