Yerel basında yer alan habere göre Rosselhoznadzor'un Kaluga bölge idaresi, Türkiye'den gönderilen 20 ton kayısıyı, tarım ürünleri için çok zararlı olduğu bilinen Akdeniz meyve sineği taşıması gerekçesiyle ıskartaya çıkardı.
Kurumun el koyduğu kayısıların akıbetinin ne olacağının henüz belli olmadığı belirtilen haberde, ancak kalitesiz ürünün kesin olarak tezgâhlara çıkmayacağı kaydedildi.
Habere göre Rosselhoznadzor görevlileri, Akdeniz meyve sineğinin en tehlikeli ve zararlı türlerin sınıfında yer aldığını, kayısı, elma, erik, kiraz meyvelerine ve domatese, ayrıca 200'ün üzerinde farklı bitki türüne zarar verdiğini hatırlattı.
Hastalıklı meyvelerin dış görünüş olarak sağlıklı meyvelerden hiçbir farklılık göstermediğini söyleyen uzmanlar, sinek larvalarının sadece meyvenin açılmasıyla tespit edilebileceğini ifade etti.
Haberde ayrıca bu sinek türünün insan için tehlike taşımadığına, ancak yayıldığı halde tarıma genel olarak büyük zarar verebileceğine dikkat çekildi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/domateslerdensonrasimdidekayisilartakildi5127426/
Halkın parası yandaşların cebine akıyor!56 izlenme
AYM kararı: Zorunlu din dersine 20 bin TL tazminat83 izlenme
Hakim Berman'dan taraflara kritik sorular! 'Zarrab'ın kurduğu şebekede, kimler mali çıkar sağladı?'339 izlenme
Yaşam tarzı nedeniyle baskı gördüğü iddia edilen müftü Mehmet Deniz intihar etti66 izlenme
Pendik'te Reina saldırganına benzettikleri vatandaşa meydan dayağı attılar !428 izlenme
Uluslararası piyasalara göre İBB daha prestijli! Varlık Fonu'nun alamadığı kaynağı İBB aldı!72 izlenme
AKP'nin iddiasına karşılık: Şeker fabrikaları zarar değil kâr ediyor!179 izlenme
Günlerce elektrik kesintisi yaşanan Isparta'da fatura bakın kime kesildi?66 izlenme
Koltuk krizindeki olay adam konuştu! AB Konseyi Başkanı Michel: Olay kötüye gitsin istemedik
Akaryakıt zamlarının fiyat tabelasına yansımasını videoya çekip film izler gibi izlediler!
Bilal'in okulundaki konferansta Türkçe yok! 'Meclisi Mebusan' komitesi kuruluyor
Tekrar retweet etti, Sedat Peker'in bu tweetleri yeniden elden ele dolaşmaya başladı!