Cumhurbaşkanlığı 2018 yılı Ek Yatırım Programı’ndan elde edilen verilere göre Devlet Su İşleri’nin Suriye’de milyonlarca lira harcadığı ortaya çıktı. DSİ’nin Fırat Kalkanı Bölgesi’ndeki içme suyu kuyularının bağlantı hatlarının yapılması için açtığı ihaleyi AKP’li eski milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın sahibi olduğu şirketin aldığı öğrenildi. Söz konusu işin yüzde 698 oranında tamamlandığı gelen habereler arasında yer alıyor.
Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Suriye’de milyonlarca lira harcadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı 2018 Yılı Ek Yatırım Programı’nda Askeri İçme Suyu Projesi kapsamında Zeytindalı Harekatı ile Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerindeki içme suyu işleri için 100 milyon TL’lik yatırım bedeli ayrıldı.
DSİ, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamındaki bölgelerde açılan içme suyu kuyularının bağlantı hatlarının yapılması için 28 Haziran 2019'da ihale açtı. İhaleyi AKP'li eski Milletvekili Mahmut Sami Mallı'nın ortağı ve kurucusu olduğu Soysal Mühendislik İnşaat Anonim Şirketi 43 milyon 829 bin TL’lik teklif vererek kazandı. İhalesi yapılan işin 33 bin 889 metrekarelik kısmının ve yüzde 68 oranında tamamlandığı bildirildi.
ZEYTİNDALI İHALESİ İPTAL EDİLDİ
DSİ, Suriye Zeytindalı Harekatı kapsamındaki bölgeler arasında yer alan Afrin’de içme suyu tesislerinin bakımı, onarımı ve devreye alınması için de 17 Temmuz 2019 tarihinde ihale yaptı ve ardından da ihalenin iptal edildiği açıklandı.
SURİYE’DE 10 MİLYON TL’LİK SU KUYUSU AÇILDI
DSİ'nin 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre, Suriye'de 20172019 yılları arasında toplamda 111 su kuyusu açıldı. DSİ, 2019 yılı içerisinde toplam 78 su sondaj kuyusu için toplam 9 milyon 689 bin TL maliyet hesapladı.
Faaliyet raporunda, “Kilis ilimizin özellikle ‘Suriyeli mültecilerin Ülkemize gelişinden sonra öngörülmedik oranda artan’ içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacını karşılamak ve 2060 yılına kadar su kesintisi yaşatmadan, kaliteli ve uygun maliyetli su sağlamak için DSİ, Kilis Yukarı Afrin Projesi’ni hayata geçirmiştir” ifadeleri de yer aldı.
Kilis Yukarı Afrin Barajı’nın 400 milyon TL'ye mal olduğu belirtilirken barajdan alınacak yıllık 18,9 milyon metreküplük suyun 43 kilometre uzunluğundaki isale hattı ile şehre iletileceği ve projenin 2020 yılının ilk çeyreğinde hayata geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/dsisuriyedemilyonlarharcadi271469h.htm
AKP-MHP üye kaybetti CHP-İYİ parti artırdı53 izlenme
Referandumda ne oy vereceği sorulan kadın ağlayarak "15 yıldır Ak Partiliydim #Hayır diyeceğim !1548 izlenme
Skandal ortaya çıktı: Kızılay maden suyu üretimini durdurdu44 izlenme
TRT'nin bahanesi 'Gazze'... Cumhuriyetin 100. yıl etkinliklerini ertelediler38 izlenme
Emekli maaşında yüzde 30-35 oranında düşüş tehlikesi! Düşük maaş almamak için o tarihe dikkat!26 izlenme
'Dünya için en büyük tehditler' anketinde Türkiye üçüncü sırada!102 izlenme
İlber Ortaylı: Atatürk ebedi cumhurbaşkanımızdır193 izlenme
Görüntülerde olay sonrası aramadan geçip serbest kalan kişinin Reina katliamcısı olduğu iddia ediliyor134 izlenme