CHP, TÜRGEV ve Ensar gibi vakıflara aktarılan kamu kaynaklarının araştırılması için Meclis araştırma önergesi vermişti. Önerge, AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla reddedildi.
“KAMU KAYNAKLARININ PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”
Gelişmenin ardından açıklamada bulunan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “AKP, ‘yurt dışındaki yurtlar ve çiftlikler araştırılmasın’ dedi. TÜRGEV ve Ensar gibi vakıflara aktarılan kamu kaynaklarının araştırılması için verdiğimiz önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” ifadelerini kullandı.
CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap ise “Ne yaparsanız yapın kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
NE OLMUŞTU?
24 Mayıs’ta sosyal medya hesabından videolu paylaşım yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında bazı iddialarda bulunmuştu.
Kılıçdaroğlu “Bir vakıf kurduruyorlar Amerika’da. Paravan bir vakıf. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait” demişti.
TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın ismini paylaşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var?” diye sormuştu.
İddialara yanıt veren Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında toplam 1 milyon liralık manevi tazminat davası açmıştı.
Kılıçdaroğlu da 27 Mayıs’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD'de kurulan TURKEN Vakfı ile ilgili Erdoğan'a sorular sorarak “Erdoğan, aile üyelerin paralel hayat kurma telaşı içindedirler. Şimdi kurmaylarını ara ve bu akşam aHaber'e koşmalarını söyle” demişti.
Atatürk, borç almadan Türkiye’yi 2 kat büyüttü43 izlenme
Cumhuriyet tarihinin yapılandırma paketi seçim öncesi geliyor23 izlenme
Cumhur İttifakı’nın Oğuzeli adayından terbizyesizlik ! 'G.t.zü yırtıp başınıza geçirseniz de bu millet size hakettiğiniz dersi verecek'429 izlenme
Ülkenin geldiği son nokta: Askıda ekmekten sonra askıda patates dönemi!16 izlenme
Sinan Ateş cinayeti zanlılarının restoran bastıkları ortaya çıkmıştı, işte baskının detayları54 izlenme
Hindistan, Pakistan'ın 9 bölgesini füzelerle vurdu!16 izlenme
Telefonda 'Seni dansöz diye oynatırım' diye tehdit eden AKP'li Belediye Başkanı Hakan Bahadır'a dansöz kıyafeti fırlattı: "Getirdim haydi giydir"54 izlenme
CHP’den ‘Gazi Recep Tayyip Erdoğan’ yorumu549 izlenme
MHP seçim bürosunda 'bastonlu' kavga
Erdoğan imza attı: 2 günde 109 hektar alan orman sınırı dışına çıkartıldı!
Zam dalgası kapıda! Bu defa kur değil plastik vuracak!
TBMM Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder: Kobani hakkındaki iddianame, gelecekte AKP'yi yargılamak isteyenlere yönelik bir ön iddianamedir.