Olay, şubat ayında, Sakarya Caddesi’nde meydana geldi. Cezaevinde bulunun bir grup avukatın başlattığı açlık grevine destek olmak için toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Polis, kalabalık arasından bazılarını gözaltına aldı. Polis memuru Sezgin S.’nin, gözaltı işlemi sırasında, üniversite öğrencisi Merve D.’ye cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi. Merve D., gözaltı sırasında çekilen ve sosyal medyada yer alan fotoğraflar ile Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Sezgin S., “İzinsiz gösteri yapılıyordu. Birkaç kez dağılmaları yönünde uyarılan grup dağılmayınca amirimizin talimatıyla gözaltı işlemine başladık. Müştekiyi omuzundan tutarak, birkaç kez araca bindirmeye çalıştım; ancak diz kapağını kaportaya koyarak, direndi. Ben de kendisini pantolonundan tutarak, araca bindirmek istedim. Sonuçta araca bindirdim. Elimin müştekinin kalça kısmına geldiğini, sonradan görüntüleri izleyince fark ettim. O sırada işimi yapmaya çalışıyordum. Kesinlikle cinsel taciz kastım olamaz” dedi.
Müşteki Merve D. ise gözaltı sırasında polis memurunun, kendisini normal şekilde tutmadığını ve cinsel saldırıya uğradığını o anda hissettiğini söyledi.
Soruşturmayı yürüten savcı ise alınan ifadeler ve olayla ilgili kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu şüpheli hakkında dava açmak için yeterli şüphenin oluştuğunu belirtti. Soruşturma sonunda polis Sezgin S. hakkında, ‘basit cinsel saldırı’ suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Ankara 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, olaydaki kast unsurunun savcılık tarafından değerlendirilemeyeceği, bunun mahkemece değerlendirilmesi gerektiğini belirtildi. Savcılık, olay yerindeki diğer polis memurları hakkında ‘işkence’ ve ‘cinsel saldırı’ suçlamaları yönünden ise kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verdi.
https://www.abcgazetesi.com/kadineylemciyecinselsaldiridabulunanpolisedavaacildi17324
“Kılıçdaroğlu’nu Kandil destekliyor” iddiasına sarılan iktidar, PKK ile yapılan Oslo ve Habur rezaletleriyle Dolmabahçe Mutabakatını unuttu!36 izlenme
Gerici yazar yine saçmaladı: Diyanet İşleri'nde kadın çalışanlar var, tarihte görülmemiş şey129 izlenme
Vatandaştan benzin zammına eşekli çözüm: "Arabayı bırakıyorum. Bir tane eşek alacağım, elime de bir çubuk alacağım onunla gezeceğim"23 izlenme
Emekli ve asgari ücretli yoksullukla boğuşurken servet sahipleri artıyor28 izlenme
Vahim soru: Uyuşturucu baronuna iki ayrı Türk kimliğini kim verdi?29 izlenme
Erdoğan'ın memleketinde esnaftan zehir zemberek vergi sözleri: "Benim 60 bin verdiğim yerde büyük marketin de 600 bin vermesi lazım"19 izlenme
17 yıldır sata sata bugünlere geldik!111 izlenme
Everest Dağı'na dışkı bırakmak yasaklandı27 izlenme
Sedat Peker hastaneye kaldırıldı! Çarpıcı görüntüler
Kömüre peş peşe yüzde 15 ve yüzde 22 zam geldi!
Seçim vaatlerini açıklayan AKP, aynı anda resmi sitesinden bir çoğu gerçekleşmeyen 2023 hedeflerinin tamamını kaldırdı
Ünlü vergi uzmanından asgari ücretteki vergi istisnası ile ilgili çarpıcı hesap!