İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, Instagram’a BTK tarafından erişim engeli getirilmesinin Türkiye’ye günlük maliyetini açıkladı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklama yapan Gökçe, Instagram’ın kapalı kalmasının Türkiye ekonomisine günlük maliyetinin 1,9 milyar lira olduğuna dikkat çekti.
Yasağın en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyeceğini belirten Gökce, “Kamuda Tasarruf Paketi”nin toplam boyutu 100 milyar liraydı. Eğer Instagram sadece 52 gün kapalı kalırsa Türkiye tasarruf paketi kadar zarar edecek. Instagram’a konulan yasak en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya ekonomilerini etkileyecek” dedi.
“Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram’a mı verildi, Türkiye’ye mi verildi? Instagram’a erişim yasağı uzadıkça Türkiye ekonomisi yara alıyor, Türk şirketleri daha az satış yapıyor, Türkiye’deki işletmeler zarar ediyor. Bu çağda ölçmeden, tartmadan, hukuk dışı bir şekilde atılan adımların bedelini sadece halkımız öder. Instagram yasağı her gün Türkiye’yi yoksullaştırıyor.”
Kaynak: TELE1
HDP'li Sezai Temelli'den Semra Güzel'in tutuklanmasının ardından skandal paylaşım: Bu memleketi kesinlikle başınıza yıkacağız100 izlenme
İBB vakıf üniversitesine peşkeş çekilen tarihi binaları geri almak istedi, AKP ve MHP 'engel' oldu!38 izlenme
KYK yurtları iktidara adeta para basıyor23 izlenme
Arapça sorulan soruya tercüman istemişti: Ali Erbaş’ın Arapça’dan sonra Fransızca da bilmediği ortaya çıktı37 izlenme
Suriyeliler Suriye'de yapmadıkları milliyetçiliği Türkiye'de yaptılar! Kaçtıkları ülkenin bayrağıyla İstanbul'un göbeğinde denize girdiler66 izlenme
Ateşkes delindi, İsrail Gazze'yi yeniden vurdu15 izlenme
Mansur Yavaş: "Ülkemiz bu haldeyse yolsuzluk ve israf yüzünden"29 izlenme
78 yaşındaki yurttaşa Erdoğan'a hakaretten hapis cezası559 izlenme