Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çoğunluğu Suriyeli küçük çocukların hamile olduğu halde sağlık görevlilerince adli makamlara bildirilmediği iddialarına ilişkin 'Suçu bildirmeme' gerekçesiyle soruşturma başlattı.
Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çoğunluğu Suriyeliçocukların hamile olduğu halde adli makamlara bildirilmediği gerekçesiyle savcılığa ihbarda bulunuldu.
İhbar üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hastanede görevli 59 sağlık görevlisi hakkında 'Suçu bildirmeme' gerekçesiyle 16 Mart 2018'de soruşturma başlattı. Savcılık ayrıca İstanbul Valiliği'nden de soruşturma izni istedi.
İstanbul Valiliği de 59 sağlık görevlisi hakkında soruşturma izni verdi. Söz konusu Valiliğin soruşturma izninin kesinleşmesinin ardından sağlık görevlilerinin ifadesine başvurulacak.
Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:
"Medyada, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama gereği görülmüştür. Bakanlığımıza bağlı tüm hastanelerde olduğu gibi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de 18 yaş altında doğum yapan tüm kadınların adli mercilere bildirimi eksiksiz olarak yapılmaktadır. Haberde bahsedilen hastaların, gebe polikliniği ve doğumhane dışında başka şikayetleri sebebiyle KBB, İç Hastalıkları ve Çocuk Polikliniğine başvuran hastalar olduğu anlaşılmıştır. Bu vakaların ilerleyen süreçte gebe polikliniği ve doğumhaneye başvurduklarında gerekli bildirimlerin yapıldığı da saptanmıştır. Olası bir aksaklığa sebebiyet vermemek için, Kadın Doğum Poliklinikleri ile birlikte diğer polikliniklere başvuran 18 yaş altı gebelik teşhisi almış tüm hastaların Sosyal Hizmetler Uzmanı vasıtasıyla İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesine bildirilmesi gerektiği konusunda hastane çalışanları tekrar bilgilendirilmiştir. Bilgilerinize saygı ile sunulur."
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/dugmeyebasildi59saglikgorevlisinehamilecocuksorusturmasih101694.html
Eski ve yeni bakan arasındaki AUDI 8 krizi büyüyor: Kirişçi, devlet malına el koydu13 izlenme
Gördes'teki orman yangınında Karayakup köyü tamamen yandı: Köylüler dehşet dolu anları anlattı22 izlenme
Emekli, memur ve asgari ücret zammı için çarpıcı sözler42 izlenme
ATA İttifakı ortağından Kılıçdaroğlu’na destek kararı: "Mevcut iktidardan kurtulmamız elzemdir"35 izlenme
Muharrem İnce, Batı Trakya'da177 izlenme
Melih Bulu'nun danışmanı olarak atanan Oğuzhan Aygören'den açıklama "Görevi kabul etmiyorum"57 izlenme
İşte bir evet seçmeni 'Anayasada değişecek maddeleri incelediniz mi ? -Hayır Referandum sonrası CB denetlenebilecek mi ? -Bilmiyorum !'920 izlenme
IMEI kayıt ücretine büyük zam yürürlüğe girdi13 izlenme
MetroPoLL'den 'genç seçmen' anketi: 'Kararsız' ve 'protesto oy' oranında artış
Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Seçil Erzan'ın köyüne gitmiş
Dilruba cezaevinden selam gönderdi: "Benim kılavuzum Mustafa Kemal Atatürk"
Milli eğemenliğe adım atışımızın yıl dönümü: Nice 100 yıllara