Dünya Bankası analizlerinin yer aldığı Türkiye Ekonomik İzleme Raporu’nda, “2019 yılında yüzde 10.2 olan yoksulluk oranının 2020 yılında yüzde 12.2’ye yükseldiği tahmin edilmektedir. Şu anda yoksulluk oranını pandemi öncesi seviyelere geri getirmek bir zorluk teşkil etmektedir” denildi.
Raporda “kredi patlaması” gibi atılan adımların desteğiyle, Türkiye’nin 2020 yılında pozitif büyüme sağlayan birkaç G20 ülkesinden birisi haline geldiğine dikkat çekildi ancak bu büyümenin beraberinde yükselen enflasyon, uluslararası rezervlerde düşüş, lirada zayıflama, cari açıkta sert bir artış ve şirketlerde finansal stres getirdiğine de dikkat çekildi.
Raporda, “2020 yılının sonundaki toparlanma, işgücü piyasalarının bir miktar toparlanmasına yardımcı olurken, özellikle kadınlar, gençler ve düşük vasıflı işçiler olmak üzere birçok çalışan geride kaldı. Bu durumun, yüksek enflasyon ile birlikte, yoksullara daha fazla zarar vermiş olması muhtemeldir” denildi.
Rapora göre, ihracattaki toparlanma ve düşük baz etkisi sayesinde Türkiye’deki yıllık büyümenin 2021’de yüzde 5 gibi “kayda değer bir seviyeye” ulaşması bekleniyor.
Dünya Bankası raporunu hazırlayan ekibin lideri David Knight, “İşgücü piyasasında yaşanan şokun uzun süre kalıcı etkiler yaratması beklenmektedir. Sosyal yardımlar ile birlikte aktif ve hedef odaklı işgücü piyasası politikaları özellikle kadınlar ve gençler olmak üzere insanların potansiyellerini gerçeğe dönüştürebilmeleri için giderek daha önemli hale gelecektir” dedi.
https://tele1.com.tr/dunyabankasindanturkiyeicinvahimongoru378906/
Sağlık Bakanı açıkladı: 7.419 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.624.019'a, can kaybı 27.903’e yükseldi!56 izlenme
SGK İstanbul'un kalbindeki 33 yıllık parkı satışa çıkardı!28 izlenme
Oktay Vural’dan imalı Sinan Ateş mesajı65 izlenme
Kanada yabancılara konut satışı yasağını uzattı, Türkiye'de de ev alana vatandaşlık veriliyor!31 izlenme
23-24-25-26 Nisan’da 31 ilde sokağa çıkma yasağı geldi104 izlenme
Belediyenin AKP’li döneminde sosyal medya fişlemesi! Personel için ‘beğeni’ raporu tutmuşlar41 izlenme
Seçim günü Şanlıurfa'da ne yaşandı? "Kadınların oy kullanma hakkı yoktu"534 izlenme
AKP yeni yılda da bildiğiniz gibi: Milyarlık gizli ihale AKP’li başkanın aile şirketine verildi!51 izlenme
Tasarruf sözde kaldı! AKP’li belediyeden 47.5 milyon TL’lik proje!
Mülakat mağduru öğretmenlerden 'Mülakatta notun değiştirildiğine dair bir belge yok. İspatlayamayan sonucuna katlanır' diyen Bakan Tekin'e belgeli yanıt!
Lobi bahane faiz şahane! Bir ayda 5 milyar dolar gitti!
Avrupa pazarının lideri Türkiye'nin gururuydu: Dev şirket iflasın pençesinde