Pamukkale’de travertenlere 500 metre mesafede bulunan 31 bin 704 metrekare arazinin SİT alanında çıkarılmasına ilişkin ilk talep Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 20 Ekim 2017’de reddedildi. Çünkü tarla statüsündeki arazi Hierapolis Antik Kenti içerisinde kalıyordu.
Sözcü'de yer alan habere göre, arazi sahipleri durmadı, Koruma Yüksek Kurulu’na itiraz etti. Yüksek Kurul da 21 Şubat 2018 günü Bölge Kurulu’nun ret kararın doğru olduğuna ve kararın geçerli olduğuna karar verdi.
Arazi sahipleri istedikleri sonucu mahkemeden çıkardı. Denizli İdare Mahkemesi Koruma Kurulu’nun kararını iptal etti.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca İzmir Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan istinaf başvurusu da 2019 yılında reddedilince hukuki olarak yapacak bir şey kalmadı.
Mahkeme kararı doğrultusunda Bölge Koruma Kurulu 2. derece olan sit statüsünü 3. derece arkeolojik sit olarak değiştirdi. İlgili tapu müdürlüğünce taşınmazın tapu kütüğünde bulunan, “2. Derece Arkeolojik Sit Alanıdır” şerhinin silinerek, “Tamamı 3. Derece Arkeolojik Sit Alanıdır” şeklinde şerh konulmasına karar verildi.
“YENİ YAPILAŞMAYA İZİN VERİLEMEZ”
Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Kararı’nda şu çarpıcı tespitlere yer verildi:
MAHKEMEDEN İLGİNÇ GEREKÇE

“MAHKEME KARARI SİT STATÜSÜYLE ÇELİŞİYOR”
AKP'nin politikaları ekonomiyi felç etti: Konkordato sayısı uçtu32 izlenme
Adıyaman Belediyesi 1603 öğrencisinin sınav ücretini karşıladı: Toplam 2.3 milyon TL destek22 izlenme
ABD, Filistin'e 'yardımı' durdurdu115 izlenme
Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı oğlunun ölümüne sebep olduğu Oğuz Murat Acı için onlarca araçlık 'Adalet Konvoyu': "Empati bekleyen hasta ruhlu bir anne var"52 izlenme
AKP'li belediye, naylon faturadan ceza alan 'Şeyhe' kültür merkezi tahsis etti!95 izlenme
Binali Yıldırım’a 1963 hatırlatması: İstifa etmesin de görelim!2472 izlenme
Soylu'nun "Bir tıkla kimin kim olduğunu gösteriyor" dediği tepki çeken KİM uygulaması nedir?46 izlenme
İmamoğlu: ”Everything will be all right”153 izlenme