Dünya genelindeki müşterilerine hazırladığı ekonomik ve politik analizleri belirli aralıklarla sunan dünyaca ünlü araştırma şirketi Global Source Partners, Türkiye’deki seçimlere yönelik raporun sonuçlarını genel hatlarıyla açıkladı. Yapılan analize göre; AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın Ankara, Adana ve Antalya’yı kaybedebileceğinin sinyallerinin görüldüğü ifade edildi.
YENİ PARTİ, ALİ BABACAN VE AHMET DAVUTOĞLU
Yerel seçimlerin sonuçlarının, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin siyasi yolunu etkileyebileceği ifade edilen raporda, Erdoğan ve Bahçeli’nin ekonomideki kötü gidişat nedeniyle zorda olduklarına vurgu yapıldı. AKP’nin içinden çıkan isimlerle, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan tarafından kurulacağı iddia edilen yeni siyasal oluşumun da önümüzdeki süreçte Türkiye siyasetini önemli ölçüde etkileyeceği ifade edildi.
“TÜRKİYE’DE EKONOMİK DURGUNLUK SÜRÜYOR”
Raporda, Türkiye ekonomisindeki durgunluğun sürdüğüne vurgu yapılırken, ekonomik daralmanın devam ettiğine işaret edildi. Global düzeyde, yatırımcıların gelişmekte olan pazarlara olan ilgisinin artmasına rağmen, Türkiye’ye önemli bir ekonomik girişin sağlanmadığı ifade edildi.
“SEÇİM SONUÇLARINA GÖRE IMF’YE GİDİLECEK”
Mevcut siyasi ortamda, Türk ekonomisinin uzun süreli bir durgunluğa mahkum olduğuna vurgu yapılan raporda, AKP ve MHP’nin seçimlerde önemli noktaları kaybetmesi durumunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IMF seçeneğini dikkate alma olasılığının daha da artacağına dikkat çekildi. Seçimlerde, Cumhur İttifakı adına herhangi bir kayıp yaşanmazsa, Berat Albayrak’ın açıkladığı ekonomik programa devam edileceği öne sürüldü.
http://halktv.com.tr/dunyacaunlusirketraporladiittifakoucilikaybedebilir375531
Samsun'da sahile üzerinde Rusça yazılar olan bir sandık vurdu16 izlenme
Tarikatçı Hüseyin Çevik'in, bıçaklanarak öldürülen Diyarbakırlı Ramazan'ı hedef gösteren sözleri ortaya çıktı50 izlenme
Erdoğan’ın fotoğrafını kullanarak para saymışlardı, video çekenlere soruşturma başlatıldı!39 izlenme
Rusya-Ukrayna savaşı… ‘Putin, Stalin’in 2. Dünya Savaşı taktiklerini uyguluyor’67 izlenme
İBB davası kapsamında tutuklanan kadınların, aileleri ve yakınları ile bir belgesel hazırlandı15 izlenme
AKP iktidarı "ilk 10 ekonomiye gireceğiz" demişti, IMF Türkiye’nin sırasını açıkladı!55 izlenme
AKP mitingi sonrası tepki çeken görüntüler: Türk bayrağı yerlere atıldı, üzerine çöpler döküldü!44 izlenme
Halkbank yılın ilk altı ayında 6,3 milyar TL net kâr elde etti36 izlenme
AKP'li vekil Hacı Özkan öğrenci burslarını fazla buldu! '650 değil 250 lira olması lazım!'
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat depremi Google Haritalar'a da yansıdı
Gübre yerine mermer tozu satan TAHAP başkanı: "Gübrede de bu milleti diz çöktürmeyeceğiz"
25 benzin istasyonu, 33 restoran 33 AVM! Bu nasıl kıyak?